Söz tükendi, artık git!

Trablus'ta yönetimi elinde tutan Kaddafi'nin iktidarı derhal bırakması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye aleyhine başlatılan kampanyaya da dikkat çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Libya'daki gelişmelerle ilgili "Libya'daki tavrımız tamamen insani bir tavır olmuş, bir tek kişinin dahi burnunun kanamasını önlemeye yönelik bir tavır olmuştur. Bizim bu insani duruşumuzun başta Libya olmak üzere muhalifler nezdinde yanlış yorumlandığını, yanlış algılandığını özellikle de bazı ülkeler tarafından, bu bizce bilinmektedir, art niyetli bir kampanya ile yanlış aksettirildiğini biliyoruz.

Erdoğan, "Libya'da adeta Türkiye aleyhine bir kampanya başlatılmış, Türkiye'nin politikaları yalan yanlış şekilde aksettirilmiş, muhalifler nezdinde bir infial oluşturulmak istenmiştir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Libya tarihinde yeni bir dönem başlamıştır. Libya meselesinde artık söz tükenmiştir. Bu noktada yapılması gereken Libya'da Trablus'ta yönetimi elinde tutan Muammer Kaddafi'nin derhal iktidarı bırakması, üzerindeki tarihi sorumluluğu insani ve vicdani sorumluluğu derhal yerine getirmesidir" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir