SPK, 7,3 milyar liralık talebi kayda aldı

Sermaye Piyasası Kurulu, bu hafta 7,3 milyar liralık menkul kıymet ihraç talebi kayda alırken, SPK'ya 8 menkul kıymet içinde başvuru yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), bu hafta 7,3 milyar liralık 13 menkul kıymet ihraç talebini kayda alırken, 1,7 milyar lira tutarında sekiz menkul kıymet için başvuru geldi.

SPK'nın haftalık bültenine göre, İş Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı, Enka İnşaat, Sörmaş Söğüt Refrakter Malzemeleri ve Feniş Alüminyum Sanayi'nin hisse senedi ihraçları, ERİCOM Telekomünikasyon ve Enerji Teknolojileri ile Ataç İnşaat ve Sanayi'nin halka açılma talepleri kayda alındı.

Kurul, bu hafta, Özbay Çelik Boru Sanayi'nin kayıtlı sermaye sistemine geçme talebini, Denizbank ve Demirer Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret'in tahvil, Yapı ve Kredi Bankası'nın da tahvil/banka bonosu ihraçlarını kayda aldı.

Asya Kalkınma Bankası, İş Bankası ile Yatırım Finansman Menkul Değerlerin de yatırım fonu ihraçları kayda alındı.

Kurul'a hisse senedi ihracı için de Garanti Yatırım Ortaklığı, Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi ve Ticaret, Egeli&Co Yatırım Holding, Mango Gıda Sanayi ve Ticaret, Ceylan Yatırım Holding, Anadolu Emeklilik başvururken, Vakıflar Bankası da tahvil ihracı talebinde bulundu.

Ata Yatırım Menkul Kıymetler de yatırım fonu ihracı için kurula başvurdu.

Bu hafta, Sampi Gıda Üretim Pazarlama ve Ticaret ile Bostan Tarım Ürünleri Seracılık ve Gıda Sanayi halka açılmak amacıyla kayıtlı sermaye sistemine geçmek için Kurul'a başvururken, İş Finansal Kiralama, Egeli&Co Yatırım Holding ve Ersu meyve ve Gıda Sanayi sermaye tavanını yükseltmek için başvuruda bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir