SPK, iki kişi hakkında suç duyurusunda bulunacak

Erbosan hisselerinde suç unsurlarına ilişkin fiiller tespit edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Erbosan Erciyes Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş'nin hisse senedinde gerçekleştirilen fiiller nedeniyle Fatih Karataş ve Akın Öztürk hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

SPK'nın Haftalık Bültenine göre, suç duyurusuna konu inceleme, Erbosan hisse senedi piyasasında 26-29 Aralık 2008 ve 7-12 Oca 2009 döneminde gerçekleştirildi. İnceleme sonucunda SPK Kanununda tanımlanan suç unsurlarına ilişkin fiiller tespit edildi. Bu çerçevede Karataş ve Öztürk için Savcılığa suç duyurusu yapılması kararı alındı.

Menkul kıymet ihraçları

Öte yandan bu hafta 3 ortaklık da, menkul kıymet ihracı için SPK'ya başvurdu. Söz konusu başvurularla A.V.O.D Kurutulmuş Gıda ve Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş, 6 milyon liralık hisse senediyle halka açılma talebinde bulunurken, Bil-Mer-Taş Bilecik Mermercilik Sanayi ve Ticaret A.Ş ile Rhea G.S.Y.O bedelli, Kayseri ve Civarı Elektrik Türk A.Ş de, iç kaynaklardan temin edilmek üzere menkul kıymet ihraç izni istedi.

SPK, Mango Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş, İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş, Menderes Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş ile Egeli&Co Yatırım Holding A.Ş'nin hisse senedi ihraç talebi de kurul kaydına aldı.

Saray Matbaacılık Kağıtçılık Kırtasiyecilik Ticaret ve Sanayi A.Ş, MEPET Metro Petrol ve Tesisleri Sanayi ve Ticaret A.Ş ile Global Menkul Değerler, halka açılan ortaklıklar olarak belirlenirken, yatırım fonu katılma belgesi ve emeklilik yatırım fonu payı ihracı için de 7 Fon SPK'ya başvuru yaptı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir