SPK, yatırımcıyı internetten eğitecek

SPK'nın Sanal Portföy Yönetimi, yarın kullanıma açılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Sanal Portföy Yönetimi, "Yatırım Yapıyorum" sitesinde, yarın kullanıma açılacak.
Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, bilgiye ulaşmada öncelikli olarak internetin kullanılması ve sanal eğitim programlarının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de giderek yaygınlaşması göz önüne alınarak, SPK tarafından "Yatırım Yapıyorum" internet sitesine ve sermaye piyasalarına ilginin artırılması amacıyla, Sanal Portföy Yönetimi adı altında bir yazılım hazırlandı.
Sanal Portföy Yönetimi yazılımı ile katılımcıların herhangi bir mali yükümlülüğe girmeden alacakları 100 bin lira ile kendilerini sanal ortamda denemeleri ve yazılımda yer alan açıklamalar yoluyla da portföy yönetimi konusunda bilgilenmeleri sağlanacak. Eğitim amaçlı hazırlanan söz konusu yazılımda hisse senedi, tahvil, altın gibi geleneksel yatırım araçlarının yanı sıra vadeli işlemler ile uluslararası işlemlere de yer verilirken, önümüzdeki dönemlerde de piyasanın gelişimi doğrultusunda yeni yatırım araçlarına yer verilmeye devam edilecek.
Ayrıca söz konusu yazılım, üniversitelerde eğitim aracı olarak da kullanılabilecek olup, önümüzdeki dönemlerde bu platform kullanılarak "Sanal Portföy Yarışmaları" düzenlenmesi de bekleniyor.
Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vedat Akgiray, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kurum olarak bu yazılım ile her yaştan ve her gelir grubundan kişiye sermaye piyasası araçları hakkında bilgi sahibi olma imkanını sağladıklarını söyledi. Akgiray, yatırım yapmak isteyen ancak bilgi sahibi olmadıkları için yatırımı risk olarak görenlere, internet sitesinde sanal portföy oluşturarak tecrübe edinmelerinin gelecekte birikimlerini doğru değerlendirmek ve yönetmekte önemli bir tecrübe kazandıracağını ifade etti.
Sanal Portföy Yönetimi SPK'nın "Yatırım Yapıyorum" internet sitesinde, yarın saat 10.00 itibariyle ilgililerin kullanımına açılacak.
Bu konularda ilginizi çekebilir