SPK'ya 4 şirketten menkul kıymet ihracı başvurusu

Orge Enerji, Sumaş, Garanti Finansal Kiralama ile Aktif Yatırım Bankası, menkul kıymet ihracı nedeniyle SPK başvuru yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Orge Enerji, Sumaş, Garanti Finansal Kiralama ile Aktif Yatırım Bankası, menkul kıymet ihracı nedeniyle Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvuru yaptı.
SPK haftalık bültenine göre, Orge Enerji Elektrik Taahhüt A.Ş. 3 milyon liralık hisse senedi ihracı yoluyla halka açılmayı amaçlarken, Sumaş Sun'i Tahta ve Mobilya Sanayii A.Ş. 3 milyon 3 bin lirası iç kaynaklardan bedelsiz, 3 milyon 166 bin 800 lirası bedelli hisse senedi ihracı için; Garanti Finansal Kiralama A.Ş. 300 milyon lira borçlanma amacıyla menkul kıymet ihracı için; Aktif Yatırım Bankası A.Ş. de 344 milyon 945 bin 100 liralılık banka bonosu ihracı için kurula başvurdu.
Bu arada, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş, Türkiye İş Bankası A.Ş ile Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret A.Ş. de kayıtlı sermaye sistemine geçmek veya tavan yükseltmek amacıyla SPK'ya müracaat etti.
Öte yandan, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Yüzyıl Serbest Özel Fonu ise, yatırım fonu katılma payı ihracı nedeniyle kurula başvuruda bulundu.
Bu konularda ilginizi çekebilir