STK'lar Davutoğlu ile görüşecek

Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da bulunan sivil toplum kuruluşları, bugün Başbakan Davutoğlu ile bir araya gelecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki 35 ilden oluşan sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerle ilgili bölgenin sıkıntılarını aktaracak. 

Edinilen bilgiye göre, 35 ilden STK temsilcisi pazartesi günü Ankara'ya gelecek. 

Ziyarette TOBB, Ziraat Odaları gibi kuruluşların temsilcileri, Başbakan Davutoğlu ile yapılacak görüşmede hazır bulunacak. 

Aralarında Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın da yer alacağı ziyaretin konusu, Suriye'nin kuzeyinde yer alan Kobani'deki (Ayn El-Arab) olaylarla ilgili Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ortaya çıkan izinsiz gösteriler olacak. 

Ziyarette, bölgedeki esnafın gösteriler sırasında meydana gelen zararının nasıl telafi edileceği de Davutoğlu ile görüşülecek konular arasında yer alacak.  

Zarar tespit ve onarım çalışmaları yapıldı 

Yaklaşık bir haftadır terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye girmesini bahane eden bazı gruplar, kent merkezleri ve ilçelerde izinsiz gösterilerle günlük yaşamı olumsuz etkiledi. 

IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırıları bahane edilerek izinsiz gösterilerin düzenlendiği Diyarbakır, Van, Ağrı, Hakkari, Muş ve Bitlis'te kamu kurum ve kuruluşların mallarına, siyasi parti binalarına, iş yerlerine, bankalara, araçlara ve MOBESE sistemlerine zarar verildi. 

İstanbul başta olmak üzere yurdun çeşitli kentlerinde gösteri düzenleyen gruplar, resmi ve özel araçlara da zarar verdi.  

Hayatın normalleşmesiyle hasar gören yerlerde yetkililerce zarar tespit ve onarım çalışmaları yapıldı. 

Diyarbakır, Van, Ağrı, Hakkari, Muş ve Bitlis'te göstericilerin olaylar sırasında aydınlatma ve MOBESE kameralarının bulunduğu direkleri devirip, çeşitli malzemelerle barikat kurarak kapattıkları yollar, iş makineleri tarafından temizlendi. 

Olaylarda birçok iş yerinin kırılan camları yenilenmeye başlandı, belediye ekipleri, olaylarda yola konulan barikatları ve taşları, iş makineleriyle kamyonetlere yükleyerek ilçe dışına taşıdı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir