Stratejik ortaklıkta sona gelindi

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dönmez, "Stratejik ortaklıkta artık sona yakın bir aşamadayız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, stratejik ortaklıkla ilgili "Seçenekler son derece az sayıya indi. Artık sona yakın bir aşamadayız. Birkaç ay içerisinde açıklanabileceğini düşünüyorum" dedi.

Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nın (VOB) Borsa İstanbul'la birleşmesi ve Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'yla (VİOP) entegrasyonu hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Dönmez, "VOBAŞ'ın Borsa İstanbul ile resmi birleşme tarihi 5 Ağustos 2013 olarak belirlendi. Öne çekilme gibi bir durum olacağı kanaatinde değilim çünkü sadece bizim hazır olmamız yetmiyor. Aracı kurumlara yazılım yapan şirketlerin ve aracı kurumların da hazır olması gerekiyor. Özellikle yabancılarla çalışan yerli aracı kurumların da isteğiyle birleşme tarihi ötelendi. Normalde ilk tarih haziran sonuydu. Büyük bir aksilik olmazsa VOBAŞ ve VİOP tek bir platformda, Borsa İstanbul'da hizmet verecek" diye konuştu.

Altın spot işlemlerde hareketlilik olduğunu ve kıymetli madenlerde ödünç piyasasını geliştirme yönünde çalışmaların sürdüğünü de kaydeden Dönmez, "Altın vadeli işlem sözleşmelerinde fiziki teslimat seçeneğini getirmek de dahil farklı alternatifleri düşünüyoruz, burada da yeni bir yatırımcı grubu oluşacaktır" ifadelerini kullandı.