Suikast ihbarı iddiasıyla gözaltına alınan Ş.K serbest bırakıldı

Deniz Baykal'a yönelik suikast ihbarını yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan Ş.K, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP Genel Başkanlığından istifa eden Deniz Baykal'a yönelik suikast ihbarını yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan Ş.K, sevk edildiği mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şişli Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş tarafından ifadesi alındıktan sonra tutuklanması istemiyle Şişli Nöbetçi 3. Sulh Ceza Mahkemesine gönderilen Ş.K'nın, ''Haklarında soruşturma yapılan ve yakalama kararı verilen 13 kişiye karşı iftira suçunu işlediği'', ''Suç uydurarak kamuoyunu günlerce meşgul ettiği'', ''Tanıdığı şahısların bilişim sistemlerine onların mail adreslerini kullanarak izinsiz yazı yazdığı'' ve ''Halk arasında korku ve panik yarattığı'' ileri sürüldü.

Savcılık, yazısında Ş.K'nın ''Suç uydurma, iftira, bilişim sistemine girme'' gerekçeleriyle tutuklanmasını talep etti.

Ş.K, Şişli Nöbetçi 3. Sulh Ceza Mahkemesince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ş.K'nın avukatı Faruk Çelen

CHP Genel Başkanlığından istifa eden Deniz Baykal'a yönelik suikast ihbarını yaptığı iddiasıyla sevk edildiği mahkemeden serbest kalan Ş.K'nın avukatı Faruk Çelen, "Şüpheli, birtakım şahıslardan, alacak verecek meselelerinden dolayı zarar görmüş. Çoğunlukla şikayetçi olduğu şahıslar akrabasıdır" dedi.

Çelen, Şişli Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Ş.K'nın tutuksuz yargılanacağını, olayın, "kamuoyunu meşgul eden asılsız bir ihbar" olduğunun ortaya çıktığını, mahkemenin mevcut delil durumuna göre tutuklamayı gerektirecek bir neden göremediğini söyledi.

Denetimli olarak serbest bırakılan Ş.K'nın her hafta perşembe ve pazartesi günleri en yakın karakola giderek imza atacağını belirten Çelen, şunları kaydetti:

"Kamuoyunda hepinizin takip ettiği gibi Deniz Baykal'a yönelik bir suikast iddiası vardı. Bundan dolayı emniyet ve savcılık gerekli araştırmayı yaptı, bununla ilgili gerekli olan deliller toplandı. Bunun bir uydurma maille atıldığı ortaya çıktı. Gözaltındaki Ş.K, serbest bırakıldı. Ş.K, mahkemede 'Ben birtakım şahıslardan öç alma duygusuyla bunu yaptım. Bu mailin gerçekliği yoktur' diyor. Şüpheli, birtakım şahıslardan, alacak verecek meselelerinden dolayı zarar görmüş. Çoğunlukla şikayetçi olduğu şahıslar akrabasıdır. Özellikle Mithat isimli şahıs şüphelinin de akrabasıdır. Şikayetçi olduğu şahıslar amcası ve akrabalarıdır."

Bu konularda ilginizi çekebilir