SunExpress, Almanya'da şirket kuruyor

"SunExpress Almanya" adlı şirket, 3 Boeing 737-800 uçağıyla, 2011 yaz sezonu itibariyle uçuşlara başlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Hava Yolları (THY) ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, Almanya'da yeni bir şirket kuruyor.

SunExpress bünyesinde kurulacak "SunExpress Almanya" adlı şirket, 3 Boeing 737-800 uçağıyla, 2011 yaz sezonu itibariyle uçuşlara başlayacak.

SunExpress'ten yapılan açıklamaya göre, operasyonunu Frankfurt merkezli yürütecek SunExpress Almanya, ilk etapta geçen kasım ayında başlayan, Almanya ile Anadolu'daki 8 şehir arasındaki direkt seferleri devralacak, ayrıca şirketin Frankfurt ve Antalya arasındaki klasik tarifeli seferlerini gerçekleştirecek.

SunExpress'in yeni şirketi, 2011-2012 kış sezonu itibariyle Alman tur operatörlerinin iş birliğinde Almanya ile Mısır'ın Kızıldeniz bölgesi arasında pek çok turizm hattında uçuşlara başlayacak.

SunExpress konuyla ilgili olarak Alman Sivil Havacılık Otoritesi LBA'ya başvuruda bulundu.

SunExpress markası altında iki şirket

SunExpress Almanya'nın ürün kompozisyonu ve marka görünümü, bir Türk şirketi olan SunExpress ile birebir aynı olacak. SunExpress'in ürün ve hizmet yelpazesi için planlanan tüm yenilikler, 2 şirkette de aynı anda uygulanacak. SunExpress Almanya'nın satış ve pazarlama aktiviteleri, şirketin halen Frankfurt Kelsterbach bölgesinde faaliyet gösteren satış organizasyonu tarafından devralınacak. SunExpress Almanya'nın yönetimi ve Alman Sivil Havacılık Otoritesi nezdindeki temsili, SunExpress üst yöneticisi (CEO) Paul Schwaiger tarafından yürütülecek.

SunExpress'ten yapılan açıklamada, şirketin üst yöneticisi Paul Schwaiger'in SunExpress Almanya'nın kuruluşuna ilişkin yaptığı değerlendirmeye de yer verildi. Açıklamaya göre, Schwaiger, şunları kaydetti:

"Yönetim Kurulumuzun, SunExpress'e bağlı yeni bir şirket kurulması yönünde aldığı karardan dolayı çok mutluyuz. Almanya'daki bağlı ortaklığımızla ilgili çalışmalara şimdiden başladık. Almanya'daki yolcularımıza, Türkiye'ye ve yakında Kızıldeniz bölgesine uygun kalkış saatleri olan uçuşlar sunarak, kış aylarında Türk turizminde daralan talebi, kendimize Mısır gibi yeni bir destinasyon açarak güçlendirecek ve SunExpress'in hizmet yelpazesini daha da genişleteceğiz. Önümüzdeki aylarda Almanya'daki şirketin yönetim ve istihdam yapısıyla ilgili çalışacağız ve SunExpress Almanya ile Türkiye'deki kurucu şirket arasında kuvvetli bir kültürler arası işbirliği ortamı kurmaya azami önem göstereceğiz."

IATA'ya üye oldu

Bu arada, Türkiye'de Antalya, İzmir ve İstanbul Sabiha Gökçen olmak üzere 3 merkezden uçuşlarını sürdüren SunExpress ise kısa bir süre önce 230 havayolunu şemsiyesi altında barındıran, 2 milyardan fazla yolcu ile dünya hava trafiğinin yüzde 93'ünü oluşturan Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliğine (IATA) de üye oldu.

SunExpress'in açıklamasında, Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say'ın üyelikle ilgili, "IATA üyeliğimiz, birliğin üye havayollarından talep ettiği güvenlik, daha az maliyetli operasyon ve çevreye karşı daha fazla sorumluluk gibi uluslararası standartları yerine getirdiğimizi onaylıyor. IATA üyeliğiyle beraber iş hedeflerimizi takviye etmek ve uluslararası turizme daha fazla konsantre olmak istiyoruz" görüşü de yer aldı.

Öte yandan, SunExpress, 2010'un 11 aylık döneminde, yolcu sayısını geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 21.2 arttırarak 6.2 milyona çıkardı. SunExpress gelirlerini ise yüzde 19'luk artışla 481.7 milyon avroya yükseltti. 2009'daki 20 uçaklık filosunu, 2010'da 25 uçağa çıkaran SunExpress, doluluk oranını ise geçen yılla yaklaşık aynı seviye olan yüzde 78'de tuttu. SunExpress, yıl sonu itibariyle, 6.5 milyondan fazla yolcu taşımayı ve gelirlerini 500 milyon avronun üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir