Süper kombine slalomu Slovak Lukacova kazandı

Yarışmada Türkiye'yi temsil eden 4 sporcudan en iyi dereceyi, 34'üncü sırada yarışı tamamlayan Tuba Daşdemir aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZURUM – 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda yapılan bayanlar süper kombine slalom yarışlarında, Slovakya'dan Barbora Lukacova birinci oldu. Türkiye'yi temsil eden 4 sporcudan en iyi dereceyi, 34'üncü sırada yarışı tamamlayan Tuba Daşdemir elde etti.

Konaklı Kayak Merkezi'nde düzenlenen bayanlar süper kombine slalom yarışlarında, 23 ülkeden toplam 64 sporcu start aldı. Kar yağışı altında yapılan yarışı, Slovakya'dan Barbora Lukacova 45.42'lik derecesiyle ilk sırada bitirirken, bu sporcuyu 46.39'luk derecesiyle ABD'den Erika Ghent, 46.45'lik derecesiyle de Fransa'dan Charline Vion takip etti.

Türkiye'yi temsil eden sporcularımızdan ise en iyi dereceyi 53.66 ile 34. sırada yarışı tamamlayan Tuğba Daşdemir elde etti. Daşdemir'i 58.37 ile 39. olan İrem Önder, 1:00.58'le de 41. sırada yer alan Betül Gül izledi.

Bu arada, milli sporcumuz Zeynep Severge yarış start listesinde adı bulunmasına rağmen yarışa katılmadı. Severge ile birlikte 3 sporcunun daha start almadığı yarışta, milli sporcumuz Fatmanur Gül ile beraber 20 sporcu da yarışı tamamlayamadı.

Japon sporcu Kaori Mızukuchi ise yarışta diskalifiye oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir