Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı başlatıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sur Kaymakamlığınca, terör örgütü mensuplarının faaliyetlerine son verilmesi ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla sabah 05.00 itibariyle 6 mahalle ve 1 caddede ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde 6 mahalle ve 1 caddede bugün saat 05.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı getirildi. PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonda 1 polis kurşunla yaralandı.

Diyarbakır'da Baro Başkanı Tahir Elçi'nin silahla vurularak öldürüldüğü merkez Sur İlçesi'nde kaymakamlık tarafından 6 mahalle ve 1 caddede sokağa çıkma yasağı getirildi. Sur Kaymakamı Memduh Tura'nın yaptığı açıklamada, "Son günlerde ilçemiz merkez mahallelerinde yoğunlaşan BTÖ mensuplarının faaliyetlerine son verilmesi, kamu düzeninin sağlanması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin temin edilmesi amacı ile ilçemiz sur içinde bulunan toplam 15 mahallemizin 6'sında (Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş) ve Gazi Caddesi'nde 2 Aralık 2015 Çarşamba günü saat 05.00 itibari ile ikinci bir emre kadar Kaymakamlığımızca sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın söz konusu yasağa riayet etmeleri kendi mal ve can güvenliklerinin temin edilmesi adına önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

1 polis yaralandı

Sur İlçesi'nde hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonda PKK'lılarla çatışma çıktı. Çatışmada 1 polis memuru hafif yaralandı. Sur'da operasyon devam ederken, silah ve patlama sesleri duyuldu.