Sur Yapı'dan Çekmeköy'e yeni proje

Sur Yapı 250 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştireceği 'Metrogarden' projesi 2013'te teslim edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Çekmeköy'de, Sur Yapı tarafından 250 milyon dolarlık yatırımla ''Metrogarden'' adıyla gerçekleştirilecek konut ve alışveriş projesi başlatıldı.

Metrogarden, Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Genel Müdür Ufuk Elmas ve Genel Müdür Yardımcısı Tarık Gürdil'in katılımlarıyla düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Altan Elmas, Üsküdar-Çekmeköy metro hattına bağlantısı ile benzersiz bir konuma sahip olacağını belirttiği Metrogarden'ın, geleneksel çarşı kültürünü modern yorumlarla günümüze taşıyan alışveriş merkeziyle bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacağını, şehir yaşamını doğa ile buluşturacağını kaydetti.

 Elmas, ''72 dönüm brüt, 40 dönüm net arazi üzerinde toplam 104 bin metrekare inşaat alanına sahip Metrogarden'da 7-13 katlı 5 blokta 336 daire, bir alışveriş merkezi bulunacak. Açık alışveriş merkezi, sokak ve meydanlarıyla eski çarşı kültürünü modern yorumlarla günümüze taşıyacak. 2013'te tamamlayacağımız projenin yatırım bedeli ise 250 milyon dolar olacak'' diye konuştu.

Şu anda tanıtıma özel, yüzde 10 indirimli fiyatlarla satışını yaptıkları dairelerin fiyatları hakkında da bilgi veren Elmas, 1 1 ve 55-76 metrekare dairelerin 186-287 bin lira arasında, 2 1, 85-124 metrekare dairelerin 287-435 bin lira arasında, 3 1, 142-171 metrekare dairelerin 460-614 bin lira arasında ve 4 1, 209-287 metrekare dairelerin fiyatının da 700-916 bin lira arasında olduğunu bildirdi.

Altan Elmas, şu anda konut sektöründe hareketliliğin devam ettiğini dile getirerek, bunun nedenleri arasında seçime rağmen tek parti hükümeti beklentisi ile banka kredi faiz oranlarındaki yükselme beklentisinin etkili olduğunu söyledi.

Bütün bu hareketliliğin sonucunda nisan ayında şimdiye kadar yaptıkları en iyi satış rakamına ulaştıklarını ifade eden Elmas, Metrogarden projesinde ise şu ana kadar 80 civarında mutabakat imzaladıklarını ve bu mutabakatın 50'sinin sözleşmeye dönüştüğünü sözlerine ekledi.

Metro istasyonunun yanı başında

Verilen bilgiye göre, Çekmeköy'de, Şile ile Ümraniye yollarının kesişme noktasında inşa edilecek Metrogarden, Üsküdar-Çekmeköy Metro Hattı üzerinde ve metro istasyonunun hemen yanı başında bulunuyor. Yaklaşık 25 dakikada Üsküdar'a ulaşılabilecek hat, Marmaray'la Atatürk Havalimanı'na bağlanacak.

Metrogarden, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerine yaklaşık 16, Kozyatağı'na 12, Kadıköy'e 21 kilometre mesafede. Levent ve Maslak'a yaklaşık 15-20 dakikada ulaşılabiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir