Sur'da terör saldırısı: 1 şehit

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, 1 asker şehit olurken, 4 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlere yönelik operasyonda, 1 asker şehit düştü.

Teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların imha edilmesi amacıyla ilçede 11 Aralık'tan bu yana sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz, Savaş ile yasağa dahil edilen Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahallelerinde operasyonlar devam ediyor.

Operasyonda, teröristlerin saldırısı sonucu çıkan çatışmada, ağır yaralanan bir asker, kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesinde müdahalelere rağmen şehit oldu.

"4 terörist etkisiz hale getirildi"

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bir askerin şehit olduğu operasyonda 4 bölücü terör örgütü mensubunun silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, bugün Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir askerin ağır yaralandığı, derhal hastaneye sevk edilen askerin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 15.30'da şehit olduğu bildirildi. 

Çıkan çatışmada dört bölücü terör örgütü mensubunun, silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği belirtildi. 

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" denildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir