Suriye'de bütün suçlara genel af

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, SANA haber ajansının verdiği bilgiye göre düne kadar işlenmiş suçlar için genel af ilan etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞAM - Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, 29 Ekim'den önce askeri hizmet kanunu çerçevesinde işlenen suçları kapsayan af ilan etti. 

Esad'ın söz konusu suçların affedilmesini kapsayan kanun hükmünde, 70 nolu af kararnamesi çıkardığı duyuruldu. 

5 maddelik kararnamede, Bayrak Hizmeti kanunu kapsamındaki bütün suçlara af getirildiği kaydedildi.  

Kararname, firar eden askerlerle ilgili düzenlemeler de içeriyor. Buna göre, yurt dışındaki firarilerin 90, yurt içindekilerin ise 30 gün içinde birliklerine teslim olmaları durumunda af kararnamesinden yararlanabilecekleri belirtiliyor.  

Kararname, resmi gazetede yayınlanmasının ardından yürürlüğe girecek.  

Başbakan yardımcısı görevinden alındı

Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan haberde, Devlet Başkanı Beşşar Esed'in, "mazeretsiz görevi başında bulunmadığı ve bu nedenle görevini yerine getiremediği, hükümetle koordinasyon içinde olmaksızın yurtdışında faaliyet ve görüşmelerde bulunduğu" gerekçesiyle Cemil'i görevinden aldığı belirtildi. 

"Çocuk felci virüsü yayılıyor"

İç savaş halindeki komşu ülkede çocuk felci virüsü ise yayılıyor. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) Direktörü Anthony Lake, çocuk felci salgınının artık sadece Suriye'nin ciddi bir sorunu değil, aynı zamanda küresel meselenin bir parçası olduğunu belirtti. BM, Suriye'deki savaştan etkilenen milyonlarca çocuk için geçen hafta aşı kampanyası başlatmıştı. Kampanya ile Suriye ve bölgedeki çocukların çocuk felci, kızamık, kabakulak ve kızamıkçık hastalıklarına karşı aşılanacağı bildirilmişti.