Suriye'den Türkiye'ye kaçış sürüyor

Suriye'deki karışıklık nedeniyle Türkiye sınırına yakın Cisr eş Şuğur kasabasından kaçan 221 Suriye vatandaşı Türkiye'ye sığındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YAYLADAĞI - Suriye'nin Türkiye sınırına yakın Cisr eş Şuğur kasabasında yaşayan ve ülkelerindeki olaylardan kaçtıklarını iddia eden 221 Suriyeli'nin, birçoğu gece saatlerinde diğerlerinin de öğlen saatlerinde Hatay'ın Altınözü ilçesi ve Yayladağı ilçesi Güveçci köyünden  Türkiye'ye geçtikleri bildirildi.

Alınan bilgiye göre, gece geç saatlerde ilçeye bağlı Karbeyaz beldesi sınırına gelen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye'lilerin bir süre bekledikten sonra Türkiye tarafına geçtikleri belirtildi.

Suriyeliler, daha sonra minibüslerle Türk Kızılayı tarafından nisan ayı sonunda Suriye'deki olaylardan kaçıp Türkiye'ye sığınanlar için Yayladağı ilçesinde kurulan çadır kente yerleştirildi.

Bu arada, Suriye'nin Türkiye sınırına yakın yerlerde çok sayıda Suriyelinin beklediği ve olası bir karışıklıkta bu kişilerin de Türkiye tarafına geçebilecekleri öğrenildi. Türk askerlerinin de Suriye sınırı boyunca önlemlerini artırdığı kaydedildi.

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, ilçedeki eski Tekel binası içinde Kızılay tarafından kurulan çadır kente yerleştirildi.

Bu arada, çadır kentte 5'er kişinin kalacağı 20 yeni çadır kurulduğu, toplam çadır sayısının 100'e ulaştığı öğrenildi

Bu arada, bugün Türkiye'ye geçerek çadır kente yerleştirilenlerin sayısının 221 kişiye ulaştığı öğrenildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir