Suriye'nin fabrikalarını Türk firması yenileyecek

Özmaksan, Suriye devletinin açmış olduğu devlet fabrikalarının modernizasyonu ihalesini kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Gaziantep'in yerleşik firmalarından Özmaksan, Suriye'nin fabrikalarını modernize edecek. 

Isıtma sektöründe endüstriyel ve domestik kazan imalatı yaparak faaliyetini sürdüren Özmaksan, Suriye devletinin açmış olduğu devlet fabrikalarının modernizasyonu ihalesini kazandı. 

Özmaksan A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yağcı, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'nin açmış olduğu devlet fabrikalarının modernizasyon ihalesini kazındıklarını bildirdi. Suriye devletine ait 2 tekstil fabrikasının komple buhar santralleri ve iklimlendirme sistemleri işlerinin ihalesini 1 milyon 250 bin euro bedelle almaya hak kazandıklarını ifade eden Yağcı, açıklamasında şu bilgilere yer verdi: 

"İhaleye uluslararası 12 firmanın katıldı. Bunlardan 7'si ilk teknik değerlendirmede yeterlilik alamadı. Özellikle İtalyan ve Alman kazan üreticilerini saf dışı bırakarak, en yüksek teknik puan alan ve en uygun fiyatı veren firma olarak ihaleyi kazandık. Alınan ihaledeki tüm imalatları Gaziantep'teki tesiste üreteceğiz. İş kapsamındaki tüm elektronik otomasyon ve elektriksel pano imalatlarını da yine Gaziantep'te yapacağız. Buhar kazanlarının imalatını dünyada kullanılan en son teknoloji ile üretiyoruz. 4 ayda üretimi hazırlayıp, montajını yapacağız."