Suriyeliler TEM'de durduruldu

Dün gece 500'ü aşkın sığınmacı daha Büyük İstanbul Otogarı'ndan Edirne istikametine doğru yola çıktı. Göçmenler Mahmutbey Gişeleri'ni geçtikten yaklaşık 5 kilometre sonra durduruldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa'ya gitmek için Büyük İstanbul Otogarı'ndan Edirne istikametine yürüyüşe geçen sığınmacılar polis tarafından durduruldu. Edirne'ye yürüyerek gitmeye çalışan aralarında kadın, çocuk ve engellilerin de bulunduğu yaklaşık 500 sığınmacının yolu güvenlik güçlerince Esenyurt sapağında kesildi.  

Yan yollara geçerek barikatı aşan bazı sığınmacılar, polis tarafından yeniden yol kenarına alındı. Güvenlik güçleri, sığınmacıların çevresini sararak ilerleyişini engelledi. Gruptan bazı kişiler gözaltına alındı. 

Bu arada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Sezgin Tanrıkulu ile milletvekilleri Mustafa Balbay ve Nurettin Demir de bölgeye geldi. 

Balbay, sığınmacılarla ilgili güvenlik güçleriyle görüştü. Yetkililer, sığınmacıların Edirne'ye gidemeyeceğini ya kamplara ya da diğer şehir merkezlerine gönderilebileceğini söyledi. 

Avrupa'ya gitmek isteyen sığınmacılardan 22 yaşındaki Mahmut Şaban da gazetecilere yaptığı açıklamada, Mersin'den İstanbul'a geldiğini belirterek, daha iyi yaşam şartlarına kavuşmak için Avrupa'nın herhangi bir ülkesine gitmek istediğini ifade etti. 

Sığınmacıların bölgedeki bekleyişi devam ediyor.