Sürmeli'nin hedef kitlesi 'iş dünyası'

Sürmeli Hotel, yenilenme sürecine girdi. Sürmeli Hotel Genel Müdürü Bayram Birnican, İstanbul, Adana, Ankara ve Efes'teki otellerde yenilenme çalışmalarını hızlandırdıklarını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

Gamze ŞENER

İSTANBUL - Sürmeli Hotel, yenilenme sürecine girdi. Yaklaşık 5 yıl önce başta İstanbul olmak üzere, Adana, Ankara ve Efes'teki otellerde yenilenme çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten Sürmeli Hotel Genel Müdürü Bayram Birnican, "Gaza basmış durumdayız. Sadece İstanbul'daki otelimiz için bu yıl 5 milyon euroluk yenileme bütçesi ayırdık. Temel hedef kitlemiz, yerli-yabancı şirketlerin misafirlerini ağırlayacağımız iş dünyası" diye konuştu.

Sürmeli Hotel'in ilk kurulduğu yıllarda Hilton ve Divan gibi sayılı 5 yıldızlı birkaç otelden biri olduğunu hatırlatan Birnican, otelin son 10 yılda eski aktif günlerine geri döndüğünü ifade etti. Yaklaşık 5 yıldır tüm otellerde yenileme çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Birnican, "Ancak 4 otel olması, hepsinin aynı anda yenilenmesini zorlaştırıyor. Biz de zamana yaydık. Odaların fiziki şartlarını daha konforlu olacak şekilde değiştirdik. İstanbul Sürmeli Hotel'e gelen misafirlerinin ihtiyaçları paralelinde 6 tane modern, bugünkü iş dünyasına hitap eden toplantı odaları yapıyoruz. Yeni bir toplantı katı yaratıyoruz. Spa merkezini de otelin üst katına çıkarıyoruz" dedi.

Asıl hedefin iş dünyası olduğunu ancak İstanbul'u gezmeye gelen kitleye de hitap edecekleri bilgisini veren Birnican, "Yüzde 60 oranında iş dünyasının isteklerini karşılıyoruz. Şehir otelciliğinin konaklama ortalaması 2.5-3 gün aralığına oturuyor. İstanbul Gayrettepe'de bulunduğumuz konum, tüm yerli yabancı şirketlerin merkezlerinin yer aldığı bir alan. Bu segmente daha yakınız" diye konuştu.

İstanbul'da butik otel açmak istiyoruz

Geçtiğimiz yıl 7 milyon euro ciro elde ettiklerini, bu yıl da yüzde  10'luk bir artış hedeflediklerini kaydeden Birnican, yeni yatırımlara da sıcak baktıklarını söyledi. "Son 5 yılda gücümüzü, yenileme çalışmaları için harcadık. Önümüzdeki birkaç yılda İstanbul'da, butik tarzda yeni bir yatırım yapmak istiyoruz" diyen Birnican,
bu hedeflerini ise 3 yılda hayata geçirebileceklerini belirtti. Birnican ayrıca şartların uygun olması halinde yurtdışında da işbirliklerine açık olacakları değerlendirmesini yaptı.

Suriye açığına Ortadoğu ve Amerika bandajı

İstanbul'un son 3 yılda Ortadoğu pazarından yoğun bir ilgi gördüğünü ifade eden Sürmeli Hotel Genel Müdürü Bayram Birnican, "Suriye sorununa bölgesel olarak kurulan ilişkiler ve vize kolaylıkları çare oldu. Diğer Ortadoğu ülkelerinin Türk turizminde ciddi bir payı var ve bu sürekliliğini devam ettiriyor. Biz Suriye açığını İran, Dubai, Ürdün gibi ülkelerle rahatlıkla kapattık. Yeni pazarlar olarak Amerika ve başta Brezilya olmak üzere Güney Amerika'dan artan bir eğilim var" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir