Suruç Tüneli'nde sona gelindi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Suruç Tünel'in ekonomiye son derece büyük katkısı olacağını ve iş ve aş için Şanlıurfa'ya, Su diğer illerden vatandaşların geleceğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞANLIURFA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Suruç Tüneli'nin bitirilmesine ilişkin "Bunun ülke ekonomisine son derece büyük katkısı olacak. Burada iş ve aş için Şanlıurfa'ya, Suruç Ovası'na koşup gelecek olan diğer illerimizden vatandaşlarımız olacak" dedi. 

Şanlıurfa'daki temasları kapsamında ilk olarak AK Parti Haliliye ilçe teşkilatı üyeleriyle bir otelde basına kapalı olarak bir araya gelen Bakan Çelik, daha sonra Suruç ilçesinde partisine ait seçim bürosunun açılış törenine katıldı. 

Burada yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin merkezileştiği, hizmetlerin hız kazandığı yeni bir sürece girildiğini ifade eden Çelik, yerel seçimler öncesi hazırlayacakları kitapçıklarla il merkezi ve ilçelerde yapacakları projeleri yazılı bir şekilde anlatacaklarını belirtti. 

Yerel seçimlerin barış, kardeşlik ve huzur içerisinde geçmesi temennisinde bulunan Çelik, "Suruç Ovası suyla buluşuyor, artık Suruçlu kardeşim nisan ayında gidip İç Anadolu'da, Karadeniz'de başka illerde çalışmayacak. Tam tersine suyla buluşan toprak neticesinde işçilerin Suruç'a geldiği, Şanlıurfa'ya geldiği yeni bir dönem başlıyor, bereketli bir dönem başlıyor" diye konuştu. 

Bakan Çelik, daha sonra AK Parti Suruç ilçe binasını ziyaret ederek, burada bir süre partililerle görüştü. 

Suruç Tüneli bitiş töreni 

Bakan Çelik, daha sonra 17 bin 185 metre uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun sulama tüneli olan Suruç Tüneli'nin bitiş törenine katıldı.  

 DSİ 15. Bölge Müdürü Numan Doğan Gündüz'den tünelle ilgili bilgi alan Çelik, daha sonra tünel açma makinesinin Suruç Tüneli'nin bitirişini izledi. 

 Çelik, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, tünelin bitimiyle beraber Şanlıurfa ve Türkiye için tarihi bir gün yaşandığını söyledi. 

Tünelde kullanılan teknoloji sayesinde zamandan ve maliyetten kar edildiğini aktaran Çelik, Üç yıllık süre içerisinde bu noktaya gelmiş bulunuyoruz. Mart ayının ilk yarısında da inşallah sayın Başbakanımız'ın katılımıyla tünel ve kanalların birleşimi sağlanacak ve su verilmeye başlanacak. Bu tarihi ana şahitlik ettiğimiz için doğrusu büyük bir mutluluk, onur ve gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı. 

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile DSİ çalışanlarına katkılarından dolayı teşekkür eden Çelik, toprağın suyla biran önce buluşuyor olmasının GAP eylem planı çerçevesinde son derece önemli bir halka olduğunu dile getirdi. 

Tünelin, bölge ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağına dikkati çeken Çelik, şöyle devam etti: 

"Bunun ülke ekonomisine son derece büyük katkısı olacak. Burada iş ve aş için Şanlıurfa'ya, Suruç Ovası'na koşup gelecek olan diğer illerimizden vatandaşlarımız olacak. İktidar olarak, hükümet olarak böyle anlamlı bir projeye kısa sürede imza attığımız için hakikaten mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Sayın Başbakanımıza, ilgili Bakanımıza bir kez daha bu gurur verici, omuzlarımızı, alnımızı, başımızı dik tutan bu projeden dolayı şükranlarımızı, teşekkürlerimizi sunuyoruz." 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir