Sütaş, çiftliğin elektriğini gübreden üretiyor

Firma, Bursa’daki çiftliğin elektrik ihtiyacının tamamını gübre atıklarından elde ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, firmanın Karacabey'deki 1 numaralı çiftliğinin tüm elektrik ihtiyacını, o çiftliğin gübresinden ürettikleri elektrik enerjisinden karşılamaya başladıklarını bildirdi.

Yılmaz, Bursa'da düzenlenen ''9. Kalite ve Başarı Sempozyumu'' kapsamındaki ''Yenileşim ve Gelecek'' konulu ana oturumda yaptığı konuşmada, inovasyonu sürdürülebilir kılmanın çok önemli olduğunu inovasyonun aynı zamanda kuruma özümsetilmesi, kişisel beceriden kurumsal beceriye doğru yol almak gerektiğini söyledi.  

 Yılmaz, bu konuda kendi şirketlerindeki bir gelişmeyi ilk kez kamuoyuna açıklayacağını belirterek, şunları kaydetti:

''Biz doğaya temiz su veriyoruz, gübre veriyoruz ve kullandığımız enerjiyi artık gübreden üretmeye başladık. Tesislerimizdeki doğalgaz ihtiyacının yüzde 20'sini kendi atıklarımızdan sağlıyoruz. -Daha tanıtımını yapmamıştık ilk burada söylüyorum, heyecan verici bir şey benim için.- Karacabey'deki ilk 1 numaralı çiftlikte çiftliğin ihtiyacı olan bütün elektriği, o çiftliğin gübresinden üretmeye başladık. Bir de sıcak su çıkartıyor. Yani bütün yaptığımız üretimin enerjisini, hem ısı hem elektrik enerjisini bu üretim sürecini tamamlayıp, sürdürülebilirliğin en güzel örneğini yaratmış oluyoruz. Yani sürdürülebilirlikte model önemliydi, güzel bir model işte, sürdürülebilir bir model” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir