Sutopunda hedef "2020 Olimpiyatları"

Sutopu Federasyonu Başkanı Akgün: "Rekabet olunca mücadele ve sporcu kalitesi yükseliyor. Arzu ediyoruz ki 'üç büyükler' mutlaka sutopunda olsun"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Sutopu Federasyonu Başkanı Vedat Akgün, Galatasaray'ın yanı sıra Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın da bu sporun içinde olmasını ve "üç büyükler" rekabetinin sutopuna taşınmasını istediklerini söyledi.
 
Vedat Akgün, sutopunda daha iyi yerlere gelebilmek için ekonomik olarak daha güçlü olunması gerektiğine dikkati çekerek, "Sporda rekabet şart. Rekabet olunca mücadele ve sporcu kalitesi yükseliyor. Arzu ediyoruz ki 'üç büyük' kulüp mutlaka sutopunda olsun. Bu rekabetle Türk sutopu, milli takımlar bazında da çok büyük bir aşama kaydedecektir. İnşallah gelecek yıllarda Beşiktaş, Fenerbahçe, hatta Trabzonspor ve Bursaspor'u sutopunun içinde görürsek, çok daha iyi konuma geleceğiz" dedi.
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Beşiktaş Kulübü yöneticileriyle görüşmeler yaptığını ifade eden Akgün, "Amatör sporların bütçesi az oluyor ve kulüpler belli branşlara ağırlık veriyorlar. Beşiktaş'ın ekonomik anlamda mazeretleri oldu. Çok değerli arkadaşlar var orada. Bu kulüplerin sutopu şubesi açması için baskı yapıyoruz ve inşallah ilerde açacaklardır" diye konuştu.
"Sutopunda 'üç büyükler' rekabetinin olması bizi uçurur" görüşünü dile getiren Akgün, "Hem rekabet olarak, hem de ekonomik olarak bu kulüplerimizin katkısı bizi uçurur. Sutopunun gelişmesine önemli katkı sağlanır. Zaten sponsorluk konusu en büyük sorunumuz. Medya desteğinin olmadığı, 'üç büyükler'in olmadığı yerde, sponsor bulmak çok zor. Sponsor yatırım yaptığı zaman, karşılığında reklamını yapmak ister, seyircinin olmasını ister. Eğer 'Üç Büyükler' olsa, reklam panolarına bile sponsor bulmakta zorlanmayız" şeklinde konuştu.
 
"Hedef önce 2016, sonra 2020 olimpiyatları"
 
Vedat Akgün, federasyon olarak 2016 yılında Rio'da yapılacak olimpiyat oyunlarında yer almayı öncelikli hedef olarak gördüklerini, asıl hedeflerinin ise İstanbul'da düzenleneceğine inandıkları 2020 Olimpiyatları'nda başarı kazanmak olduğunu belirtti.
Türkiye'de sutopu branşının gün geçtikçe ilerleme kaydettiğini dile getiren Akgün, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Londra Olimpiyat Oyunları öncesi elemelerde mücadele ettik. 2016 Rio Olimpiyatları'na kadar alt yapıya daha büyük ağırlık vereceğiz. 2016 Olimpiyatları'na katılmak için büyük çalışma içindeyiz. Esas hedefimiz de 2020'da ev sahipliği yapacağımıza inandığımız olimpiyat oyunları. Rio Olimpiyatları'na katılabilmek de bizim için gurur kaynağı olacaktır. Çalışmalarımızı yapıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü'nün bize büyük destekleri var."
Tesis sıkıntıları olduğunu, Spor Genel Müdürlüğü'nün Ataköy'de sutopu için bir havuzu kendilerine tahsis ettiğini ancak bunun yeterli olmadığını anlatan Vedat Akgün, "Anadolu'da sutopunu daha ileri götürecek tesislere ihtiyacımız var. Eğer İzmir ve Adana'da sutopuna ayrılmış birer havuzumuz olursa, 2020 hedefinde yüzde 100 başarıyı yakalayacağız. Bizi 2020'de başarıya taşıyabilecek kalitede alt yapıda sporcularımız var. Bu hocalarla iyi bir jenerasyon yakalayabiliriz" diyerek sözlerini tamamladı.