Suya düşen telefon bozulmayacak

ABD'de akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar için geliştirilen nanoteknoloji kaplamalar, cihazlarda "sıvı teması" sorununu ortadan kaldırıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Liquipel Türkiye İcra Kurulu Üyesi Türker Ergün, cihazları sıvı temasına karşı koruyan teknolojinin dünyada çok yeni olduğunu belirterek, bu teknolojinin dünyanın gelişmiş birçok ülkesiyle aynı dönemlerde Türkiye'de uygulanmaya başladığını söyledi. Rakipsiz olarak nitelendirdiği uygulamanın, ABD'de birçok teknoloji ödülüne değer görüldüğünü ifade eden Ergün, cep telefonlarının yaklaşık yüzde 30 ila 35'inin sıvı temasına maruz kaldığının saptandığını, söz konusu uygulamanın sıvı teması sorununu ortadan kaldırdığını dile getirdi.

Kaplanacak cihazların vakum yöntemiyle içerisindeki havası alınan özel bir makineye konulduğunu anlatan Ergün, "Burada yaklaşık 45 dakika süren işlemin ardından, cihazların iç ve dış kısmı saç telinden bin kat daha ince formülle kaplanıyor. Şu anda akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlara uygulanan bu teknoloji, ileri ki dönemlerde dizüstü bilgisayarlar başta olmak üzere diğer küçük boyutlu elektronik cihazlara da uygulanacak" dedi.