T-Bank 27. şubesini İzmit'te açtı

Genel Müdür Alpman, amaçlarının İzmit'te kredi piyasasına hızlı bir şekilde girmek olduğunu ifade etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Hedef kitlesini daha çok KOBİ'ler ile ticari müşteriler olarak belirleyen Turkland Bank AŞ (T-Bank) 27. şubesini İzmit'te açtı.

T-Bank Genel Müdürü Dinçer Alpman, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta aktif hale gelen İzmit Şubesi'ni 2009 yılının ilk çeyreğinde açmayı planladıklarını, küresel finansal kriz dolayısıyla şube açma planlarını 1 yıl ertelemek zorunda kaldıklarını belirtti.

İzmit'i, "Türk sanayisinin can damarı, en önemli bölgesi" olarak tanımlayan Alpman, ana politikalarının bireysel Bankacılıktan ziyade KOBİ Bankacılığı olduğunu ifade etti.

En önemli misyonlarının krediler olduğuna değinen Alpman, orta vadeli ve KOBİ'lere yönelik krediler verdiklerini söyledi. GM Alpman, ağırlıklı olarak 4-5 yıl vadeye kadar kredi pazarında olan bir Banka olduklarını belirterek, öncelikli hedeflerinin, KOBİ segmenti olarak tanımladııkları yıllık cirosu 4 ile 10 milyon dolar arası olan firmalara odaklanmak olduğunu söyledi. Alpman, amaçlarının, pazarın kredi tarafında olmak, yeni yatırımları desteklemek, İzmit'te de kredi piyasasına hızlı bir şekilde girmek olduğunu ifade etti.

Alpman, bireysel Bankacılığa dair tüm ürünleri verdiklerini ancak ağırlıklı olarak sanayi ve ticareti finanse eden, burada da KOBİ'leri hedefleyen bir yapıları olduğunu açıkladı. Alpman, bilançolarının yüzde 33'ünü KOBİ'lerden oluştuğunu ve bu alandaki hedeflerini yüzde 50 olduğunu açıkladı.

İzmit'te de ağırlığı KOBİ'lere vererek, destek olacaklarına dikkati çeken Alpman, yeni şube açma konusunda da şu bilgileri verdi:

"MNG Bank devralınarak T-Bank kurulduğunda 9 şubemiz vardı, yeni açtığımız İzmit şubesi ile 27 şubeye ulaştık. Yani 3 yılda 18 şube ilave ettik. Bu şubelerin hepsi ana sanayi ve ticaret merkezlerinde bulunuyor. Ekonomideki şartlarda bir bozulma olmadığı takdirde yılın son çeyreğinde Sakarya, Samsun, Eskişehir ve Tekirdağ illerden 3'üne birer şube açmayı planlıyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir