T-Bank ile Ata Yatırım güçlerini birleştiriyor

Ata Yatırım, T-Bank müşterilerine aracılık hizmeti sunacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Ticari bankacılık ve KOBİ bankacılığına odaklı faaliyette bulunan T-Bank, Ata Yatırım ile işbirliğine gidiyor. T-Bank, Ata Yatırım'ın sermaye piyasalarındaki bilgi ve tecrübesinden yararlanarak müşterilerine  sermaye piyasası aracılık hizmeti sunacak.

Kendi bünyesinde yatırım şirketi sahibi olmayı tercih etmeyen bankalar için uygulanabilir bir model oluşturacak bu yeni işbirliğinin amaç ve içeriği T-Bank Genel Müdürü Dinçer Alpman ve Ata Yatırım Genel Müdürü Bülent Altınel'in katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında açıklandı.

Dinçer Alpman, toplantıda yaptığı konuşmada  sektörde yeni bir sinerji oluşturacak bu önemli adımı Ata Yatırım gibi alanında uzman ve güvenilir bir kuruluşla birlikte atmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Bankacılık sektöründe bankalar kendi yatırım şirketleriyle hizmet veriyor. T-Bank ile Ata Yatırım işbirliğinin ise yatırım şirketi sahibi olmayı tercih etmeyen bankalar için bir açılım yaratabileceği ve uygulanabilir bir örnek olabileceğini düşünüyoruz. İki kurum arasında yapılan işbirliğinin temel amacı, T-Bank müşterilerini, Ata Yatırım'ın sermaye piyasalarındaki  bilgi ve tecrübesinden yararlandırmak. Bu oluşum, 'kazan kazandır' stratejisinin bir sonucudur. Hem T-Bank, hem de Ata Yatırım bu işbirliğinden kazançlı çıkacak" dedi.

Gelecekte 'model' olabilir

Alpman, T-Bank'ın faaliyete geçtiği 2007 yılından itibaren, yatırım bankacılığı hizmetini kendi yatırım şirketlerini kurmak yerine bu tarz bir işbirliği ile verme düşüncesi içerisinde olduklarını belirtti. Alpman, sektörde faaliyet gösteren yatırım şirketleri içerisinde bu işbirliğine girebilecekleri kurum arayışını titizlikle sürdürdükten sonra sektörün en iyilerinden birisi olan Ata Yatırım ile yola çıkmaya karar verdiklerini söyledi. Gelecekte bankaların  sermaye piyasası ürün ve hizmetlerini doğrudan vermek yerine işinin ehli kurumlardan alacaklarına dikkat çekti.

Uygulamayla müşteri sadakatini de artırmayı hedeflediklerini anlatan Alpman, "Bu işbirliği sayesinde T-Bank olarak müşterilerimize sunduğumuz hizmet yelpazesi daha da genişleyecek. Bu yıl sonuna kadar İstanbul'da Etiler, Caddebostan, Ankara'da Bakanlıklar, İzmir Kordon, Antalya, Adana, Kayseri ve Gaziantep şubelerimiz başta olmak üzere 15 şubemizde  özel yatırım danışmanları ile hizmet vermeyi hedefliyoruz.  Bu iş birliği sayesinde müşterilerimiz şube, yatırım merkezi ve internet üzerinden işlemlerini gerçekleştirmektedir. Orta vadede ise ATM'lerimiz üzerinden de hizmet sunmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Ata Yatırım, hizmet ağını genişletecek

Ata Yatırım Genel Müdürü Bülent Altınel ise konuşmasında, T-Bank ile gerçekleştirdikleri işbirliğini sektörde bağımsız aracı kurumların da diğer banka aracı kurumlar gibi daha geniş dağıtım kanalına sahip olmaları açısından rekabet gücünü artıracak önemli bir adım olarak bulduğunu söyledi. Altınel, ilk kez bir bankayla  acentelik çerçevesinde işbirliğine gittiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Ata Yatırım olarak T-Bank'ın müşteri tabanı ve dağıtım kanalı sayesinde ürün ve hizmetlerimizi daha geniş bir kitleye ulaştırma avantajına sahip olacağız. İstanbul merkezli bir yatırım şirketi olarak sanayinin yoğun olduğu illerde şubeleri bulunan T-Bank'ın 27 şubesinden de hizmet vermek bize  önemli bir açılım getirecek. Gelecekte bankacılık sektöründe T-Bank'la başlattığımız uygulamanın yaygınlaşacağına inanıyoruz."

Altınel, T-Bank'ın bireysel ve kurumsal müşterileri için Hisse Senedi İşlemleri, Sabit Getirili Menkul Kıymetler, Vadeli İşlemler (VOB), Yurtdışı Piyasalarda İşlem, Yatırım Fonları ve Bireysel Portföy Yönetimi alanlarında hizmet sunacaklarını açıkladı.

Altınel, sermaye piyasalarındaki bilgi ve tecrübelerinin tüm T-Bank müşterileriyle paylaşacaklarını  belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Bu iş birliği ile ortaya çıkacak sinerji sayesinde yatırımcılar, ürün ve hizmet çeşitliliği yanı sıra  entegre bir hizmet almanın avantajını yaşayacaklardır.”

 

Bu konularda ilginizi çekebilir