Tahliye başvurusunda bulunacak

Şike Yasası bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. Aziz Yıldırım ve diğer sanıkların avukatlarının tahliye talebinde bulunmaları bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Şike yasası Resmi Gazete’de yayınlandı. Şike davalarında cezaları indiren yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, İstanbul’da görülen davada tutuklu bulunan Aziz Yıldırım ve diğer sanıkların avukatlarının tahliye talebinde bulunmaları bekleniyor.

Şike yasası Spor karşılaşmasının sonucunu etkilemek için birine kazanç veya başka menfaat sağlayan kişiye verilecek hapis sürelerini düşürüldü.

Suçlu bulunmaları halinde bu kişilere verilecek hapis cezasında 12 yıla kadar olan üst sınır 3 yıl, 5 yıl olan alt sınır da 1 yıl haline geldi.

Kılıç: 8 tahliyenin nedeni yasa değil

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakan Suat Kılıç, dün yaptığı değerlendirmede, 8 şike tutuklusunun tahliyeleri arasında ilişki kurulmasının son derece yanlış bir yaklaşım olduğunu ifade etmiş, ''Tahliyelerin nedeni yasa değildir. Kanun, Resmi Gazete'de bile yayınlanmadı. Dolayısıyla kanun daha yürürlüğe bile girmedi. Salıvermeler yeni kanunun verdiği imkânlardan kaynaklanmıyor. Tahliyelerin nedeni, iddianame sürecinin tamamlanmasıdır. Tahliyeler soruşturma süreci bitip, savcının iddianameyi mahkemeye teslim etmesi doğrultusunda mahkemenin verdiği kararlardır'' diye konuşmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir