Takas ve MKK'dan İsviçre'yle işbirliği

Takasbank ve MKK ile İsviçreli SIX Grup arasında mutabakat zaptı imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB Takas ve Saklama Bankası A.Ş (Takasbank) ve Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) ile uluslararası takas ve saklama hizmeti veren İsviçre merkezli SIX Menkul Kıymet Hizmetleri Grubu arasında, karşılıklı bilgi alışverişi ve know-how paylaşımı amacıyla bir mutabakat zaptı imzalandı.

Takasbank'tan yapılan açıklamada, Takasbank'ın, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesine ilişkin sorumlu olduğu eylem planları çerçevesinde takas ve saklama işlemlerinin geliştirilmesi ve uluslararası entegrasyonun sağlanması için ulusal ve uluslararası alanda işbirliği çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.
Açıklamaya göre bu kapsamda, Takasbank Genel Müdürü Üyesi Murat Ulus ve MKK Genel Müdürü Yakup Ergincan başkanlığındaki heyet, 3-4 Nisan tarihlerinde, SIX Menkul Kıymet Hizmetleri Grubunu (SIX x-clear ve SIX SIS) ziyaret etmek üzere İsviçre'ye gitti.
Ziyarette, Takasbank ve MKK ile uluslararası takas ve saklama hizmeti veren dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan SIX Menkul Kıymet Hizmetleri grubu arasında, karşılıklı bilgi alışverişi ve know-how paylaşımını içeren Mutabakat Zaptı imzalandı.
Daha sonra, kurumlar arasında teknik detaylar ve işbirliği imkanları konusunda iki gün süren bir çalıştay da gerçekleştirildi.
İsviçre bankaları tarafından, 1970 yılında merkezi takas ve saklama işlevini gerçekleştirmek üzere kurulan SIX Grup, hisse senedi alım satımı, takas ve saklama hizmetleri ve finansal veri ve ödeme sistemleri faaliyetlerini tek bir çatı altında sürdürüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir