Taksicilere 'sırdaş' kuralı

TŞOF, taksici, minibüsçü ve servis aracı sürücülerinin uyması gereken kurallara yeni bir düzenleme getirdi. Sürücüler artık müşterilerle ilgili özel konuşmalarını kimselerle paylaşamayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, taksici esnafın artık "tam bir sırdaş" olacağını, müşterilere ait özel bilgileri asla kimseyle paylaşmayacağını belirtti. 

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, TESK ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonun (TŞOF) birlikte hazırladığı taksici, minibüsçü ve servis aracı sürücülerinin uyması gereken kurallara ilişkin standardın Resmi Gazete'de yayımlandığını ifade etti. Palandöken, şunları kaydetti: 

"Artık taksici esnafı tam bir sırdaş olacak, müşterisine ait özel bilgileri asla kimse ile paylaşmayacak. Özel hayatın gizliliğine özellikle özen gösterilecek. Artık taksi şoförlerimiz navigasyon bilgisine sahip olacak. AB standartlarında bilgiye sahip olacak olan taksici, minibüsçü ve servis aracı sürücülerimiz bağlı oldukları odalar tarafından eğitime alınıp sınav yapılacak. Yani şoför abiler, AB standartlarında olacaklar ve bunları bilmeyenler mesleğe devam edemeyecek, yeni mesleğe başlayacaklar da işe giremeyecekler."  

Söz konusu meslek standardının kısa sürede uygulanmaya başlayacağına dikkati çeken Palandöken, şöyle devam etti: 

"Hazırlanan standartla taksi şoförlerimiz, müşterilerden edindiği bilgileri gizli tutmakla mükellef olacak. Kişisel bakım ve hijyene dikkat edecek. Minibüsçüler, acil ve stresli durumlarda soğukkanlı ve sakin davranacak. Güvenli ve ekonomik araç kullanma becerisine sahip olacak. Şoförlere standartlarla ilgili eğitimin ardından sertifika verilecek. Bu standartlarla şoför ve nakliyeci esnafının verdiği hizmetin kalitesi artacak, korsan şoför ve taşımacılık da engellenecek. Artık ticari taşıtlarda şoförlük yapmak isteyenler mesleki standartlara uymak zorunda olacaklar. Taksi Şoförlüğü Meslek Standardı kapsamında taksiciler kaliteli hizmet ilke ve kurallarını iş süreçlerinde ve müşteri ilişkilerinde uygulamakla mükellef olacak. Müşterinin isteği doğrultusunda araç içi havalandırma, ısı, müzik gibi birimleri ayarlayacak. Araçta unutulan müşteriye ait herhangi bir malzeme olup olmadığını kontrol edecek, varsa sahibinin bulunması için durağa bırakacak ve çalışma başlatılacak." 

Bu konularda ilginizi çekebilir