Taksicilere 'öfke kontrolü' eğitimi

BiTaksi, taksicilerin en büyük problemleri arasında yer alan 'öfke' konusuna çözüm getirmek için Sürücü Akademisi'ni açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BiTaksi, İstanbul trafiğinde yoğun stres altında çalışan sürücülerin psikolojik yönden desteklenmesi ve yolcu deneyimini iyileştirmesi için Sürücü Akademisi'ni faaliyete geçirdi.

Akademi'nin düzenlediği seminerde buluşan taksicilere 3 ana başlık altında eğitim verilirken, eğitime konuk olan Psikiyatri Uzmanı Dr. Bahar Tezcan, sürücülere öfke kontrolü üzerine bilgiler verdi. Tezcan, Öfkenin bir alışkanlık olduğunu ve o anda yaşananları anlamanın öfkeyi daha da artmadan durdurabileceğini söyledi.

"Öfke yönetilebilir bir durum"

Taksicilerin yaşadığı öfke patlamalarının sebebini açıklayan Tezcan, onların sürekli trafikte kaldıkları ve insanlarla temas etmek zorunda olduklarını ifade ederken, "Düşüncelerimizi ne kadar olumlu bir şekle çevirebilirsek öfke duygusunu çok daha sağlıklı bir hale çevirebiliriz ve davranışlarımızı da ona göre bir şekle sokabiliriz. Biz tema olarak öfkenin ne olduğunu, yönetilebilir bir kavram olduğunu, baş edilebilir bir durum olduğunu anlatmaya çalıştık. Çünkü öfke karşısında pek çok kişi çaresiz hissediyor kendini ve kontrolden çıktığını düşünüyor" dedi.

"Taksici ve müşteri ilişkilerinde öfkeyi minimuma indirmiş olacağız"

Müşteri ile yaşanan tartışmalarda belirleyici tarafın taksiciler olabileceğini dile getiren Tezcan, "Kontrol mekanizması olarak taksicileri baz aldık. Çünkü bütün müşterileri değiştiremeyiz, bütün müşteriler sağlıklı davranamaz. Bu beklentiyi bir kenara koymamız gerekiyor herşeyden önce. Ama taksiciler kendi davranışlarını kontrol edebilirlerse bu karşıya olumlu yansıyacaktır. Dolayısıyla bu zincir bir yerden kırılmış olacaktır. Öfke patlamalarının yaşandığı taksici ve müşteri ilişkilerini de minimuma indirmiş olacağız" şeklinde konuştu.

12 bin sürücünün eğitimlerden geçirilmesi hedefleniyor

Eğitim seminerlerinin düzenleyicisi olan BiTaksi Saha ve Operasyonlar Direktörü Çağlar Ergin de, uzun süren araştırmalar sonunda 3 ana başlık altında eğitimleri hazırladıklarını belirtti.

Eğitimlerin ilerleyen dönemlerde online olarak verilebileceğini de açıklayan Ergin, "Şu anda ilk aşamada 300 sürücümüzü bu eğitimlerden geçirdik. Yıl sonuna kadar bu şekilde yaklaşık bin sürücümüzü eğitimlerden geçirip mezun etmeyi düşünüyoruz. Aynı zamanda bu eğitimlerin online içeriklerini hazırlıyoruz. Bu içerikler bittikten sonra BiTaksi içerisindeki 12 bin sürücünün tamamını bu eğitim seminerlerinden geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Eğitimlerin sene sonunda bin kişiye ulaşması hedefleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir