Taksim haziranda kapanıyor

Topbaş, "Çevre düzenlemesi çalışmasına Haziranda başlamayı hedefliyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,  "Taksim'de Haziranda çevre düzenlemesi çalışmasına başlamayı hedefliyoruz" dedi.

Topbaş, Esenler'deki Dörtyol Meydanı'nda yapılacak düzenleme ve alt geçit projesi inşaatıyla ilgili incelemede bulundu. Burada gazetecilere açıklama yapan Topbaş, bütün yerleşim alanlarında meydan oluşturma çalışması başlattıklarını belirterek, Esenler'e de seçim öncesi güzel bir meydan kazandırma çalışması yapacaklarını belirtti.

Yapılacak çalışmayla Esenler'in yaklaşık 17 bin metrekarelik bir meydana kavuşacağını söyleyen Topbaş, burada trafiğin de yer altına alınacağını bildirdi.

Üsküdar trafiğine by-pass

Bir gazetecinin, "Yaklaşık 5,5 yıldır Marmaray Projesi nedeniyle bazı yerleri kapalı olan Üsküdar'da durum nedir?" sorusunu Topbaş, şöyle cevapladı:

"Üsküdar'da çok ciddi bir meydan ortaya çıkacak. Marmaray'ın oradaki istasyonda arkeolojik çalışmalar nedeniyle maalesef kazı ve inşaat süresi uzadı. Mesela Çağlayan Meydanı'nı 6 ayda bitiriyoruz. Maalesef Üsküdar'da çalışma birkaç yıldan beri sürüyor ve 2013'e kadar sıkıntı olacak. Burada trafiği by-pass edecek bir düzenleme yapıyoruz. O çalışmayı devreye soktuğumuz zaman trafik sıkıntısı ortadan kalkacak. Burada ciddi anlamda bir trafik sıkıntısı var.

Aynı şekilde Taksim'de, Haziranda çevre düzenlemesi çalışmasına başlamayı hedefliyoruz. Taksim'de trafiği yer altına almak suretiyle meydan anlayışını orada etkili olarak hissettirmek istiyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir