Taksim'deki eyleme polisten müdahale

Polis, Taksim Meydanı'na yürümek isteyen protestoculara TOMA, biber gazı ve plastik mermilerle müdahale etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Taksim Dayanışma Platformu'ndan yapılan çağrılar üzerine İstiklal Caddesi'nde toplanan gruplar, Taksim Meydanı'na yürümek isteyince polis müdahale etti.

Yolsuzluk ve rüşvet operayonunu protesto eden gruplar "Her yer rüşvet her yer yolsuzluk", "Hükümet istifa" sloganları attı. Gruplar daha sonra İstiklal Caddesi'nden Taksim'e yürümek istedi. TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile gruplara müdahale edilirken, polisin yer yer plastik mermi ve biber gazı kullandığı görüldü. 

Radikal Gazetesi muhabirine plastik mermi isabet etti

Polis müdahalesi sırasında Radikal Gazetesi muhabiri Elif İnce'ye plastik mermi isabet etti. Elif İnce'nin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

İstiklal Caddesi'ndeki olaylar ara sokaklara da sıçradı. Polis ve göstericiler arasında geç saatlere kadar kovalamaca yaşandı.

Olaylarda 3'ü avukat 31 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ankara'da da müdahale edidi

Ankara Kızılay'da toplanan gruplar, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ortaya çıkan yolsuzluk iddialarını protesto etti. Güven Park'ta toplanan gruplar, AK Parti il binasına yürümek isteyince polis müdahale etti. 

Göstericilerin polise havai fişek attıkları görülürken, çevik kuvvet ekipleri grubun önünü keserek yürüyüşüne izin vermedi. Polisin biber gazı ve tazyikli suyla yaptığı müdahale sonrası grup, ara sokaklara dağıldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir