Talepleri "Öcalan adadan gelsin"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANKARA - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkati çekmek için grup toplantısını Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde yaptı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, " Talepleri 'Mehmet Öcalan adaya gitsin' değil, 'Abdullah Öcalan adadan gelsin'dir'' dedi.
 
BDP'nin açlık grevlerine destek amacıyla düzenlediği izinsiz gösterilerde eylemciler, polise taş ve molotofkokteyli ile saldırdı.İstanbul'da Okmeydanı Şark Kahvesi önünde cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkati çekmek için toplanan BDP üyesi bir grup, barikat kurup ateş yaktı. Çevik kuvvet ekipleri gruba müdahale ederken; gruptakilerin de taş, havai fişek ve molotofkokteyli ile polise saldırdıkları görüldü. Gruba destek veren BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve çevredeki vatandaşlar da sıkılan gazdan etkilendi.
 
Polise taş ve sopalı saldırı
BDP İl Teşkilatı tarafından Van-Erciş karayolunun 20. kilometresindeki Van F Tipi Cezaevi önünde düzenlenen eyleme katılan kalabalık bir grup, cezaevi yakınındaki boş araziyi ateşe vererek çevrede güvenlik önlemi alan jandarma ekiplerine taşla saldırdı.
 
BDP'li bazı yöneticilerin araya girmesine rağmen eylemlerine devam eden gruba, askerler basınçlı suyla müdahalede bulundu.
 
MOBESE bulunan direkleri oksijen kaynağıyla kestiler
 
Yüksekova'da, Cengiz Topel Caddesi'nde bir araya gelen kalabalık, MOBESE kameralarının bulunduğu direkler ile elektrik direklerini oksijen tüpü kullanarak devirdi.
 
Hakkari'de, çevreyolunda toplanan gruplar birakat kurarak ateş yaktı.
 
Çevrede güvenlik önlemi alan polise taş ve molotofkokteyli ile saldıran göstericilere, polis biber gazı ve basınçlı su ile müdahale etti.
 
Diyarbakır'da yasaklandı
Diyarbakır'da valilik, gösteri, yürüyüş ve basın açıklaması ile benzeri her türlü eylemi yasakladı. Bu arada iş yerini açan bazı esnafın tehdit edildiği belirtilirken kontak kapatmayan toplu taşıma araçlarından bazıları taşlandı. Öte yandan Van, Muş ve Bitlis il merkezlerinde, bazı esnaf BDP'nin aldığı eylem kararına uyarken, bazıları işyerlerini açtı.
 
Bayrağı koruma altına aldı
Adana'da da izinsiz gösteri yapan grupta bulunan küçük yaştaki bir kişinin Türk bayrağını yere atarak çiğnemesine polis izin vermedi. Bir grup çevik kuvvet polisi ile göstericilerin bulunduğu yere koşan komiser yardımcısı, yere atılan bayrağı koruma altına aldı.
 
Demirtaş: Taleplerle ilgili somut adım atılmalı 
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkati çekmek için grup toplantısını Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde yaptı.
 
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, cezaevlerinde ölümler olmasın diye sokakta olduklarını belirterek, ''Hükümet taleplerle ilgili somut adımlar atmalıdır. Talepleri ilk günden beri nettir. Talepleri 'Mehmet Öcalan adaya gitsin' değil, 'Abdullah Öcalan adadan gelsin'dir'' dedi.