Tanrıkulu, Başbakan'a '46'yı sordu

CHP'li Tanrıkulu, 17 Aralık operasyonu sonrası gündeme gelen, Ağaoğlu, 46 projesini Başbakan'ın talimatı ile gelen imar değişikliği sonrası hayata geçirdiği iddialarını, iddiaların muhatabı olan Başbakan'a sordu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Ali Ağaoğlu’nun 46 adını verdiği projeye imar izni verilmesi için sizinle telefonda görüştüğü iddiası doğru mudur?” diye sordu. 

Tanrıkulu, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “46 adlı proje kapsamındaki imar planlarına onay verdiğiniz iddiası doğru mudur?46 adlı projeye gerekli imar kolaylıklarının sağlanması için 25 Aralık 2013 tarihinde görevden alınan Çevre ve Şehircilik eski Bakanına talimat verdiğiniz iddiası doğru mudur?İmar planlarına aykırı olarak inşa edilen Zorlu Center’in açılması talimatını siz mi verdiniz?Başbakan olduğunuz günden bugüne dek İstanbul ve diğer şehirlerde ‘imar planları değişikleri ve imar izinleri’ için talimat ve onay verdiğiniz iddiası doğru mudur?” sorularını yöneltti.

İddialar şu şekildeydi:

Ağaoğlu’nun Veliefendi’deki araziler için istediği imar değişikliği, 22 Kasım 2012 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne teklif olarak gelmiş, Belediye Meclisi imar değişikliğini reddetmişti. İBB’nin reddettiği imar planı değişikliklerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Aralık 2012'de onaylamıştı. 17 Aralık operasyonunun soruşturma dosyasındaki iddialara göre Ağaoğlu, proje için eski Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın talimatıyla usulsüz imar planı değişiklikleri yaptı. Ağaoğlu ile AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesi kayıtlarına göre, Babuşçu’nun projenin sıkıntı doğurabileceğini belirtmesi üzerine Ağaoğlu projenin Başbakan’ın talimatı ile yürütüldüğünü, yapılan imar değişikliklerinin bizzat Başbakan’ın talimatıyla yapıldığını söylemişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir