Tarihi tartışma tatmin etmedi

Kılıçdaroğlu, hayali ihracat ve uyuşturucu kaçakçılığı yönündeki iddiaları gündeme getirdi; belgeler sunuldu, taraflar ikna olmadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Meclis bugün tarihi tartışma sahnesine tanık oldu. AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde ortaya attıkları iddiaları tartışmak üzere bir araya geldi.

Kamuoyunun merakla beklediği ve gazeteci Uğur Dündar'ın koordinatörlüğünde Meclis'te düzenlenen canlı yayındaki tartışma beklenenin aksine uskup açısından olumlu geçti. Ancak, tartışmada yığınla belge sunulmasına rağmen taraflar tahmin olmadı. 1,5 saati aşan tartışmada Kılıçdaroğlu, Fırat'la ilgli hayali ihracat ve uyuşturucu kaçakçılığı yönündeki iddiaları gündeme getirdi. Tartışmanın ardından her iki milletvekili soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu: İstifa etmeli

Kamuoyunun tartışmayı izlediğini ve tartışmanın tümüyle kendisinin sunduğu belgelere dayandığını belirten Kılıçdaroğlu, "Delilleri sundum. Sunduğum her şey belgeye, rapora, Danıştay kararına dayanıyordu. Sayın Fırat iddiaları yanıtlamadı. Daha önce halka verdiği sözü tutup istifa etmeli" dedi.

Fırat: Müfteriyim demeli

Dengir Mir Mehmet Fırat ise "Her şeyin yalan olduğunu ortaya koydum. Kendisinin kalkıp 'müfteriyim' demesi lazım. 'Ben ispatlayamadım, müfteriyim' demesi gerekir" diye konuştu.

Tarihi tartışmanın tüm detayları