Tarım Bakanlığı: Haksız ödeme yapılmadı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, basında yer alan habere ilişkin açıklamada bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  – Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, bugün bir basın organında, Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü’nün adı geçirilerek "Tarımsal destekler kapsamında 14 milyon TL'lik haksız ödeme yapıldığı" iddiasıyla yayınlanan haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Bugün bir basın organında, Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü’nün adı geçirilerek ‘Tarımsal destekler kapsamında 14 milyon TL’lik haksız ödeme yapıldığı’ iddiasıyla bir haber yayınlanmıştır.

Haberdeki iddiaların aksine, sahtecilik girişiminde bulunanlarla ilgili ilk tespit, takip ve teftiş Bakanlığımızca gerçekleştirilmiş, bu gelişmeler üzerine de herhangi bir ödeme yapılmamıştır” denildi.

Açıklamada, yapılan kontrollerde, 5 Kasım 2010 tarihinde söz konusu tarımsal desteklerden yararlanma organizasyonu fark edilince savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu, 283 üretici dosyasındaki tespitler sonucunda da bunlarla ilgili ödemelere bloke konulduğu kaydedildi. Açıklamada, işlemlerde şifresi kullanıldığı tespit edilen Bakanlık mensubu üç teknik elemanın ise tedbiren açığa alındığı belirtildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir