Tarım desteklerinin yüzde 92,4'ü hazirana kadar ödenecek

Tarım Bakanı Mehdi Eker, Aydın Ticaret Borsası'nın düzenlediği toplantıya katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AYDIN - Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Haziran ayına kadar destekleme ödemelerinin yüzde 92,4'ünü ödeyeceklerini bildirdi.

Aydın Ticaret Borsası tarafından Aymendo Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Eker, bu sene ilk defa Ocak ayında, hangi ayda, ne kadar destekleme ödemesi yapacaklarını ilan ettikleri ifade eden Eker, şöyle konuştu:

"Her ay için ne ödeyeceğimizi önceden ilan ettik. Ocak ayında 475 milyon lira, Şubat ayında 1 milyar 500 milyon lira, Mart ayında 1 milyar 250 milyon lira, Nisan ayında 900 milyon lira. Bu şekilde Haziran ayına kadar yıl içi desteklerimizin yüzde 92,4'ünü ödemiş olacağız. Bu da bir ilk. Yılın ilk altı ayında, toplam desteklerimizin yüzde 92-93'ünü ödemiş oluyoruz. Yani, hasada kadar olan yılın ilk altı ayında 5 milyar 600 milyon liralık destekleme ödemesinin, 5 milyar 200 milyon lirasını ödemiş oluyoruz. Mart ayı ödemelerini de ayın 20'si ile 25'i arasında ödeyeceğiz."

Konuşmanın ardından, toplantı basına kapalı olarak devam etti. Toplantıya, Aydın Ticaret Borsası, Ticaret Odası ve Ziraat Odalarının temsilcileri katıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir