Taş atan çocuk, örgüt üyesi sayılmayacak

AKP'li milletvekilleri yanlış uygulamanın önüne geçmek amacıyla önerge verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılan çocuklar, propaganda suçu işlese dahi terör suçlusu sayılmayacak, örgüt üyesi gibi cezalandırılmayacak.

TBMM Genel Kurulunda görüşülen Terörle Mücadele Kanunu (TMK) ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısının görüşmesi sırasında AK Parti'li milletvekilleri önerge verdi.

Kabul edilen önergeye göre, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanununa aykırı olarak, toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılarak direnen veya bu sırada propaganda suçunu işleyen çocuklar hakkında, bu suçlara bağlı olarak ayrıca TMK'nın, "Terör örgütüne mensup olmasa dahi örgüt adına suç işleyenler de terör suçlusu sayılır ve örgüt mensupları gibi cezalandırılır" hükmü uygulanmayacak.

Önergenin gerekçesinde, toplantı ve gösteri yürüyüşlerine kitle psikolojisinin etkisinde kalarak katılan çocukların, bu sırada terör örgütünün propagandası yönünde fiil ve davranışlarda bulunması halinde ayrıca örgüt üyesi olmaktan dolayı mahkum edildiği anımsatıldı.

Bu uygulamanın, çocukların işledikleri suçlara nazaran çok ağır cezalarla ölçüsüz şekilde cezalandırılması sonucunu ortaya çıkardığı, bunun, terör örgütleri tarafından çocukların istismar edilmesi açısından büyük kolaylık oluşturduğu belirtildi. Önergenin, bu yanlış uygulamanın önüne geçmek amacıyla verildiği kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir