Taşeron uygulaması haksızlıkları giderilecek

Yerel seçimler öncesi taşeron uygulamasına ilişkin yaşanan haksızlıkları gidereceklerini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik,"yolsuzluk"operasyona ilişkin "Yanlış yapan karşılığını bulur" açıklamasında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yerel seçimler öncesi taşeron uygulamasına ilişkin yaşanan haksızlıkları giderme gayreti içinde olacaklarını söyledi.

Çelik, Bursa'da gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul merkezli operasyona ilişkin değerlendirmelerinin sorulması üzerine, Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu, yanlış yapan kimse hukuk devletinde karşılığını bulacağını söyledi.

Türkiye'nin, 11 yılda büyük kazanımlar elde ettiğine işaret eden Çelik, "Yapılacak tüm değerlendirmeler ve çalışmalar, lokal olarak olaylarla ilgili olması gerekiyor ama tüm değerlendirmelere dikkat ederseniz, ülkenin bütününü, birliğini, istikrarını hedef alıcı şekilde büyütülüyor, abartılıyor, geliştiriliyor. Ben ne yanlış varsa yanlışın üzerine gidilsin, o yanlışlar ortaya çıksın, yargı da gereğini yapsın inancı içerisindeyim" dedi.

Kıdem tazminatıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çelik, şunları kaydetti:

"Son değerlendirmeyi taraflarla yaptık. Şunu net ifade edeyim, tarafların bu konuda istediğimiz noktada olmadıklarını gördük. Dolayısıyla kıdem tazminatı meselesi, son yaptığımız toplantıyla rafta kalmaya devam edecek ama seçimlerden önce inşallah süreç el verirse taşeron uygulamasıyla ilgili orada yaşanan haksızlıkları giderme ve yargı kararlarına dönük bir çalışmayı parlamentonun önüne getirme gayretinde olacağız. O konuda bir alt yapı çalışmamız hazır zaten"

Bu konularda ilginizi çekebilir