Tatilciler otoyollarda yoğunluk oluşturuyor

Kurban Bayramı tatilini tamamlayıp dönüşe geçenler otoyollarda yoğunluk oluşturmaya başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dönüş yolculuğuna başlayan tatilciler, TEM otoyolunun Sakarya kesiminde yoğunluk oluşturdu.

Araç yoğunluğunun olduğu ancak herhangi bir tıkanma veya yığılmanın yaşanmadığı otoyolun Arifiye-Sapanca mevkisinde ulaşım akıcı şekilde sağlanıyor.

Yolda denetimlerini sürdüren trafik ve karayolları ekipleri, sürücüleri aşırı hız yapmamaları ve emniyet kemerlerini takmaları konusunda uyarıyor. 

Yoğunluğun gece saatlerinde ve yarın artması bekleniyor.

Çanakkale

Ege ve Akdeniz bölgelerinden gelip, Çanakkale Boğazı'nı kullanarak Trakya ve İstanbul yönüne giden tatilciler de kent merkezi ve Çanakkale Feribot İskelesi'nde yoğunluğa neden oldu. 

Kurban Bayramı tatilinin bitmesine 2 gün kalmasına rağmen, pazartesi günü okulların açılacak olmasını da dikkate alarak bugünden dönüşe geçen ve Çanakkale Feribot İskelesi'ni tercih eden tatilciler, zaman zaman yoğunluğa yol açtı.  

Tatilcilerin araçları, Demircioğlu Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı'nda trafik polislerinin koordinasyonunda bekletilerek, kontrollü şekilde feribot iskelesine yönlendiriliyor.

Tatilcilerin mağdur olmaması için Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir ve Gelibolu Lapseki hatlarında 10 feribot, tarifedeki saatleri göz önünde bulundurmadan seferlerini sürdürüyor.

Bolu ve Düzce mevkilerinde yoğunluk başladı

TEM otoyoluyla D-100 karayolunun Bolu ve Düzce mevkilerinde İstanbul yönünde araç yoğunluğu oluşmaya başladı.

Kurban Bayramı tatilinden dönenler, TEM otoyolunun İstanbul yönünde akıcı yoğunluğa neden oldu.

Karadeniz bağlantı yolu olan Gerede gişelerinden TEM otoyolunun İstanbul istikametine seyredenler, akıcı bir yoğunluğa neden olurken, Ankara yönünde ise ulaşım normal seyrediyor.

D-100 karayolunun Ankara ve İstanbul yönünde de zaman zaman yoğunluklar yaşanıyor.

Bolu Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, güzergahlarda kontrollerini aralıksız sürdürüyor.

Öte yandan, TEM otoyolunun Bolu Dağı Düzce kesiminde ise trafik akıcı seyrediyor.

Emniyet yetkilileri, kaza olmadığı sürece bugün ulaşımda herhangi bir aksama beklemediklerini belirtti. Yetkililer, trafik yoğunluğunun gece başlamasını ve yarın da devam etmesini beklediklerini kaydetti.

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla şehir dışına çıkan vatandaşların dönüşleri nedeniyle Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'nda yoğunluk yaşanıyor. 

İstanbullular, bayram tatilinin bitmesine bir gün kala kente dönmeye başladı. Şehirlerarası otobüsler, yoğunluktan dolayı Büyük İstanbul Otogarı'na giriş yapabilmek için uzun süre beklemek zorunda kaldı. Yolcular gecikmeyle otogara ulaşabildi. Çok sayıda vatandaş da yakınlarını karşılamak için otogara geldi. 

İstanbul Otogarı'nda yoğunluk

Otogarın çıkış gişelerine yakın bölgede yoğunluk olduğunu ve yasak park yapıldığını gören bazı sürücüler, bu duruma tepki gösterdi.

Trafiğin, otogarın giriş bölümünde çok yoğun olduğunu belirten otobüs kaptanı Kemal Sarı, "Yaklaşık yarım saattir otogardayız. Bazı yolcular sabredemeyip araçtan indi. Beklemek yerine ofis bölümüne yürüdüler'' dedi.

Manisa'dan İstanbul'a yolcu taşıyan sürücü Doğan Cesur ise "Buraya geldikten sonra beklemek çok kötü. Yetkililer yoğunluğa karşı önlem almalı" ifadelerini kullandı.

Otobüslerden inen yolcuları almak için yolun gidiş istikametinde bazı taksilerin kuyruk oluşturduğu gözlendi.