Tatmetal, Ereğli için ikinci Erdemir oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KARADENİZ EREĞLİ'DEN / Sabiha TOPRAK

sabiha.toprak@dunya.com

Zonguldak Ereğlisi, 1960'lı yıllarda yani Erdemir kurulmadan önce küçük, şirin bir balıkçı kasabasıymış.

Oysa şimdi ekonomik gelir seviyesi yüksek iller arasında yer alıyor. Harita üzerinde ilçe olarak yer alsa da biz Ereğli'yi il olarak görüyoruz. Bu gelişmede Erdemir'in etkisi yadsınamaz. Erdemir, iş kollarının artmasını sağlamış ve yatırımcılara örnek olmuş. Bun un en büyük örneklerinden biri Tatmetal. Ereğlililer Tatmetal'e ikinci Erdemir gözüyle bakıyorlar.

Tatmetal başta otomotiv yan sanayi olmak üzere makine, yapı sektörü, asansör, ısıtma ve soğutma  panel radyatör, mobilya ve beyaz eşya sanayilerinde ihtiyaç duyulan aranan marka oldu. Erdemir'in ürünleri nasıl dünyada aranan bir markaysa, Tatmetal'in üretimleri ve ürünleri de aranan bir marka. Tatmetal Yönetim Kurulu Başkanı Akın Tatoğlu, başarılı bir yönetici, örnek gösterilebilecek bir yatırımcı. 1986 yılında sadece ticaretini yapmakla başlayan demir çelik serüvenine şimdilerde devasa fabrikalardaki üretimle devam ediyor. İlk kurduğu ÇSM Çelik Servis Merkezi ile adını duyurmuş. Sıcak, soğuk sacın müşteri beklentilerine göre kesilip dilindiği ÇSM'den sonra yeni yatırımlarla büyümesini sürdürmüş. İşte gelişen Türkiyemde Akın Tatoğlu, yatırımcılara bir örnek. Bu ülkede Akın Tatoğlu gibi yatırımcılara ihtiyaç var. Bu bölge yatırımcılar için bulunmaz bir nimet.  Demir çeliğin ana merkezi burası. Erdemir gibi, Tatmetal gibi yatırımlarla bu potansiyelden daha fazla yararlanabiliriz.

Ereğli Organize Sanayi Bölgesi'nde bir elimizin 5 parmağı kadar işletme yok. Oysa demir burada, sac burada; Organize Sanayi Bölgesi dolmalı, sobacısı, boyacısı, tenekecisi, otomotivcisi, beyaz eşyacısı rafcısı bu bölgeye yatırım yapmalı. Bölge, hammadde avantajının yanı sıra İstanbul'a, Ankara'ya yakınlığı, limanı ile yatırımcı için cazip.

Gelin Ereğli'ye yatırım yapalım. Girişimde bulunmak için Filyos Projesi'ni beklemeyelim. Ereğli nasıl demir çelik üssü ise Zonguldak ve çevresi de enerji üssü olacak. Filyos Projesi'nde işler planlandığı gibi giderse bölge çok büyük yatırımlar ve çok büyük üretim kapasitesine kavuşmakla birlikte, büyük bir ihracat merkezi de olacak. Gönül ister ki proje biran önce hayata geçsin. Filyos Projesi sayesinde yatırım yapmak isteyen çok büyük firmalar olduğunu biliyoruz. Kibar Holding'in demir çelik tesisi kurmak istediğini, Enka, Hema, Çalık gibi büyük grupların yatırım yapmak için görüşmeler yaptığını  biliyoruz. Gelin Filyos Projesi hayata geçene kadar Ereğli'de yatırım yapın. Proje tamamlanınca bir yatırım da orada yapın, daha fazla iş, daha fazla istihdam sağlayın. Yatırımcıyı yönlendirmek konsunda Zonguldak Valisi Erdal Atay ile Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç'e büyük görevler düşüyor. Tutun yatırımcıların elinden, gezdirin Tatmetal'i. Eminin bu yatırım, diğer yatırımcılara örnek olacaktır.

Gönül istiyor ki yüzlerce Tatmetal kurulsun, Akın Tatoglu gibi yüzlerce örnek yatırımcı çıksın. Bu ülkenin yatırımcıya ihtiyacı var, bunu unutmayalım.

Bu konularda ilginizi çekebilir