TAV, cirosunu yüzde 27 artırdı

Şirketin operasyonel karlılığını euro bazında iki katına çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TAV Havalimanları Holding'in yılın ilk çeyreğinde konsolide cirosu yüzde 27 artışla 177 milyon euro oldu.

TAV Havalimanları Holding A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, Holding'in 2011 yılının ilk çeyreğinde konsolide cirosunu yüzde 27 artırırken, operasyonel karlılığını euro bazında iki katına çıkardığı belirtildi.

TAV Havalimanları'nın 2011 yılının ilk çeyreğinde, Türkiye ve yurt dışında işlettiği 10 havalimanında 2010'un aynı döneminde 9,4 milyon olan yolcu sayısının da 10,1 milyon yolcu sayısına yükseldiği kaydedildi.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, yaptığı açıklamada, "TAV Havalimanları olarak konsolide ciromuzu euro bazında yüzde 27 artırarak 177 milyon euro seviyesine taşıdık. Benzer şekilde, faiz amortisman ve vergi öncesi kar, önceki yıla göre yüzde 100 arttı" dedi.

Havacılık sektöründe mevsimsellik nedeniyle yılın en zayıf dönemini yansıtan ilk çeyreğe rağmen alınan bu sonuçların TAV'ın yüksek performansı ve artan operasyonel verimliliğinin finansal yansıması olduğunu vurgulayan Şener, şunları ifade etti:

"TAV olarak bilime, verilere, olaylara çok iyi bakıyoruz. Çünkü biz diyoruz ki verileri, bilimi ve olayları iyi yönetebilip iyi anlayabilirseniz, onlarla birlikte yönetirseniz zaten yolcu davranışındaki kilidi açabilirsiniz. Finansal sonuçlarımız şirketimizin bu akıllı ve sağlıklı büyümesinin en önemli göstergesidir. Tüm TAV çalışanlarına, yatırımcılarımıza ve müşterilerimize çok teşekkür ediyoruz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir