TAV, Letonya'da duty free işletecek

TAV Havalimanları, SJSC Riga Uluslararası Havalimanı'nda duty free, yiyecek içecek ve terminal içi diğer ticari alanların işletme ihalesini kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TAV Havalimanları Letonya Riga Uluslararası Havalimanı'nda duty free, yiyecek-içecek ve diğer ticari alanları işletecek.

TAV Havalimanları açıklamasına göre, Letonya hava yolu şirketi airBaltic ile Riga Uluslararası Havalimanı'nın yeni terminal binası yapımı ve işletmesi için iyi niyet sözleşmesi imzalayan TAV Havalimanları, var olan terminalde de duty free, yiyecek-içecek ve diğer ticari alanların işletmesine yönelik ihaleyi kazandı.

İştiraki Havaş'ın yüzde 50 ortaklığı bulunan North Hub Services ile halihazırda yer hizmetleri de sağlayan TAV Havalimanları, SJSC Riga Uluslararası Havalimanı yönetimi tarafından düzenlenen ihaleye istinaden duty free, yiyecek içecek ve terminal içi diğer ticari alanlarda operasyona başlayacak.

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Riga Uluslararası Havalimanı'nın, son altı yıldır yolcu sayısında yıllık yüzde 32 büyüme yaşadığını, operasyonel başarısı ile TAV Havalimanları'nın bu ivmede önemli bir oyuncu olacağını ifade etti.

Havaş'ın ortaklığı olan yer hizmetleri şirketi North Hub ile daha önce var oldukları Riga'da yabancılık çekmeyeceklerini belirten Şener, şunları kaydetti:

"Riga Uluslararası Havalimanı'nda yapılacak ve işletilecek yeni bir terminal için de airBaltic ile yüzde 50'lik paylarla ortağız. TAV Havalimanları'nın büyüme stratejileri doğrultusunda hedef bölge olarak gördüğü Avrupa'da bir havalimanında daha yer almanın gururunu yaşıyoruz. Riga Uluslararası Havalimanı operasyonu, TAV Havalimanları'nın havalimanı işletmeciliği projelerinin yanı sıra faaliyetlerimizi yaygınlaştırma stratejimizin bir parçası olarak; hizmet şirketlerinin de büyümesi ve özellikle de TAV'ın ticari gelirlerdeki başarısının uluslararası platformda da kabulünün önemli bir örneğidir."

Açıklamaya göre, Riga Uluslararası Havalimanı içindeki alanlarda TAV Havalimanları iştirakleri ATÜ, BTA ve TAV İşletme Hizmetleri operasyon yürütecek. Operasyon kapsamında duty free, yiyecek-içecek noktalarıyla, döviz büroları, araç kiralama ofisleri, bankalar, eczane ve CIP salonları gibi 4 bin 650 metrekare alana yayılmış alanlar yer alıyor. İşletme kademeli olarak, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren başlayacak ve TAV Havalimanları 10 yıl süreyle bu alanları işletecek.

Riga Uluslararası Havalimanı Avrupa, İskandinavya, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu Devletleri ve Orta Doğu'yu kapsayan bölgelerdeki 82 noktaya uçuş imkanı sunuyor. Riga, 2004'te yıllık 1 milyon olan yıllık yolcu sayısını 4 milyon 100 bine çıkarmış ve Kuzey Avrupa'nın transit merkezi haline gelmiş bulunuyor.

TAV Havalimanları iştiraki Havaş'ın yüzde 50 ortaklığı bulunan yer hizmetleri şirketi North Hub Services ile de halihazırda Letonya ve Finlandiya'da hizmet veriyor. North Hub Services'in Ekim 2010 sonunda Estonya'da da hizmete başlaması planlanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir