TAV Ramazan etkinlikleri düzenleyecek

Bu yıl, ilki Ankara Esenboğa Havalimanı'nda başlayan ramazan şenlikleri, İstanbul Atatürk ve İzmir Adnan Menderes Havalimanları'nda da devam edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TAV tarafından işletilen havalimanlarında ramazan ayı boyunca tasavvuf musikisi, sema gösterisi, fasıl dinletisi, Karagöz ve Hacivat, aşuk ile maşuk, kukla ve gölge oyunları gibi etkinlikler düzenlenecek.

TAV Havalimanları Holding'den yapılan açıklamaya göre, ramazan ayı boyunca yolculara keyifli dakikalar yaşatmak için, TAV'ın, bu yıl da işletmesini yürüttüğü havalimanlarında çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Bu yıl, ilki Ankara Esenboğa Havalimanı'nda başlayan ramazan şenlikleri, İstanbul Atatürk ve İzmir Adnan Menderes Havalimanları'nda da devam edecek.

Esenboğa Havalimanı'nda ramazan ayı boyunca her pazartesi tasavvuf musikisi eşliğinde sema gösterisi, her salı seyr-ü sefa, her çarşamba meddah gösterilerinden Karagöz ve Hacivat, aşuk ile maşuk, kukla ve gölge oyunları, her perşembe ebru sanatı ve her cuma da fasıl dinletisinden oluşan ramazan eğlenceleri Ankara Esenboğa Havalimanı yolcularının beğenisine sunuluyor.

TAV Esenboğa Havalimanı Genel Müdürü Nuray Demirer, son teknoloji ile donatılmış, ödüllü Ankara Esenboğa Havalimanı'nda, geleneksel Türk sanatlarını yaşatarak kültür elçiliği misyonunu taşımayı amaçladıklarını kaydetti.

Öte yandan, ramazan etkinlikleri kapsamında TAV'ın işletmesini yürüttüğü İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde ''Karagöz-Hacivat'' sergisi düzenleniyor. Türk mizah tarihinin unutulmaz ustalarının farklı bir yöntemle resim ve grafik ögeleri birleştirilerek resmedildiği sergi, ramazan ayı boyunca yolcuların beğenisine sunuluyor.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda da her cuma sema gösterileri gerçekleştirilecek. TAV Galeri'de kurulan ''ebru tekneleri'' ile yolculara ebru sanatını yakından tanıma ve uygulama imkanı veriliyor.

TAV Galeri ayrıca, 23 Osmanlı padişahının şiirlerinden oluşan ve Prof. Dr. İskender Pala'nın hazırladığı ''Şiirin Sultanları'' sergisine de ev sahipliği yapıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir