TBB'nin kararını yargıya taşıyacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, "TBB'nin tüketici hakem heyetlerinde sunulacak avukatlık hizmetinden 250 lira alınmasına ilişkin kararı yargıya taşıyacağız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye Barolar Birliğinin, tüketici hakem heyetlerinde sunulacak avukatlık hizmetinden 250 lira alınmasına ilişkin kararını, belki yargıya taşıyacaklarını bildirdi.

Yazıcı, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı'nda gerçekleştirilen 99. Dönem Kaymakamlık Kursunda yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak kaçakçılığın önlenmesine yönelik faaliyetlere hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.

Kayıt dışılığın önlenmesinin ekonomi açısından çok önemli olduğuna dikkati çeken Yazıcı, "Kayıt dışılığı ne kadar minimize edersek, o alandaki mücadelemizi ne kadar etkin hale getirirsek, kayıtlı olanların yükünü o kadar hafifletiriz. Ekonomi o zaman daha da sağlamlaşır. Kaçakçılık ve yasa dışı faaliyetler sosyal dokuyu bozan faaliyetlerdir. Kaçağın her türüyle etkin mücadele ediyoruz" ifadesini kullandı.

Çalışmalarını insan odaklı bir şekilde yürüttüklerini belirten Yazıcı, "İnsanı esas alan çalışmalarımız, hükümetlerimizin başarılı olmasında etkili olmuştur. En kutsal varlık insandır. Bunun rengi, mezhebi, düşüncesi ve inancı hiç önemli değildir. Dolayısıyla insanlar arasında hiçbir ayrım yapmadan çalışmaları sürdüreceğiz" diye konuştu.

Hedeflerinin Türkiye'yi, ticaretin en kolay ve en hızlı yapıldığı ülke haline getirmek olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Türkiye'nin rekabet gücünü arttırmak için müteşebbislerin önündeki sorunları kaldıracak, işlem süreçlerini basitleştireceğiz" dedi.

Türkiye Barolar Birliğinin, tüketici hakem heyetlerinde verilecek avukatlık hizmetinden 250 lira alınmasına ilişkin kararına değinen Yazıcı, "Belki onu yargıya taşıyacağız" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir