TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplandı

Toplantı başlamadan görüşlerini ifade eden üyelerden CHP Konya Milletvekili Kart,"Meclis Başkanı umutsuz konuşmuş, çözümü biraz da Sayın Başkan üretmeli."dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yeni anayasa çalışmalarını sürdüren TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplandı. 

Komisyon'un bazı üyeleri, toplantıya girmeden önce görüşlerini ifade etti. AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, "Bugün bireysel irade değil, ortak irade önemli. Bu da müzakereden sonra ortaya çıkar" dedi. 

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart,  "Meclis Başkanı umutsuz konuşmuş, öyle anlaşılıyor. Çözümü biraz da Sayın Başkan üretmeli. bu noktada acaba Sayın Başkan gerekli inisiyatifi kullandı mı, onları konuşacağız" diye konuştu. 

Seçimlerin çalışmalar için önemli bir faktör olduğunu ancak engelleyici unsur olmadığını ve olmaması gerektiğini savunan Kart,  toplantıda önerilerini sunacaklarını kaydetti.  

CHP İzmir Milletvekili Ali Rıza Türmen de toplantının "nasıl devam edileceği" ile ilgili olduğunu belirterek, "Devam edebilecek misiniz?" sorusuna, toplantıda nasıl devam edeceklerini konuşacaklarını ifade etti.  

MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk ise ''Hükümetten bu konuda olumsuz mesajlar geliyor" denilmesi üzerine, "O zaman masadan kalksınlar" karşılığını verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir