TBMM üstün hizmet ödülleri verildi

Ödüle değer görülen 6 dernek ve vakıf ile 62 kuruluş, sivil toplum örgütü ve kişi düzenlenen törenle ödüllerini aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Başkanlık Divanı'nın değerlendirmesi sonucu ödüle değer görülen 6 dernek ve vakıf ile 62 kuruluş, sivil toplum örgütü ve kişi, TBMM'de düzenlenen törenle Üstün Hizmet Ödüllerini aldı.

2009 Yılı Üstün Hizmet Ödül Töreni'nde konuşan TBMM Başkanı Köksal Toptan, Nabucco Projesine değinerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin bugün tarihinin en büyük günlerinden birini yaşadığını, projenin, ekonomik yararlarının yanında çok büyük stratejik ve siyasi önem taşıdığını dile getirdi.

Üstün Hizmet Ödül Töreni'nin, hayırseverlerin ve seçkin sivil toplum örgütlerinin toplumsal sorumluluk bilinciyle üstlendikleri rollere devlet ve toplum olarak duyulan saygının ve minnettarlığın ifadesi olduğunu kaydeden Toptan, başkalarının dertleriyle dertlenmek, komşusunu düşünmek, yetimi, aç ve fakiri gözetmek, eğitimi yüce bilmek ve toplumsal ilerlemeye katkı sağlamak gibi hasletlerin, milletin en temel özellikleri olduğunu ifade etti.

Milli iradenin yaşam bulduğu TBMM'nin milletten aldığı büyük sorumluluğun bilinciyle, çeşitli yardım ve hizmet faaliyetleri içerisinde olan vatandaşları desteklediğini anlatan Toptan, "Bu, Meclisimizle halkımızın, sivil toplum örgütlerimizin, iş çevreleri ve hamiyet sahibi vatandaşlarımızın kaynaşmasına dair güzel bir örnektir" dedi.

Toptan, konuşmasının ardından, Başkanlık Divanının değerlendirmesi sonucunda ödüle değer görülen 6 dernek ve vakıf ile 62 kuruluş, sivil toplum örgütü ve kişiye Üstün Hizmet Ödülü verdi.

Ödül alanlar

Zonguldak Valiliği ve Toptan tarafından aday gösterilen İş adamı Rifat Güpgüpoğlu, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, "Hayırseverlerden alınan vergilere çok kızıyorum. Hayrattan vergi alınır mı? Milletvekillerinden istirham ediyorum; hayırseverlerin önünü açın" dedi.

İş adamı Ferit Şahenk de Meclisin önemini vurgulayarak, ödül almanın kendisi için ayrı bir önemi olduğunu, babası Ayhan Şahenk'in ilk müteahhitlik işinde Meclisin bahçesini yaptığını belirtti. Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e, "Milli eğitimin sadece okul olmadığını, teknoloji ve öğretmenleri de kendilerine hatırlattığı" için teşekkür eden Şahenk, "Sadece okul yaptırmayacağız. Unuttuğumuz öğretmenleri de kucaklayacağız" diye konuştu.

İş adamı Vural Öğer, Avrupa Parlamentosunun bu akşam Srasbourg'da yapılacak ödül törenine de davet edildiğini, ancak TBMM'de olmayı tercih ettiğini ifade etti. İzmirli İş adamı Selçuk Yaşar da ödülü "hayatının en büyük başarısı" alarak tanımladı. 

İş adamı Ahmet Nazif Zorlu da konuşmasında, "Önce vatan... Varlığımız Türk varlığına armağan olsun" dedi.

Kütahyalı iş adamı Nurullah Koyuncuoğlu, ödülünü almadan önce Toptan'a, 17 yıl önce milli eğitim bakanı iken çekilen fotoğrafları verdi. Toptan, "17 yıl önce ben bakan olarak yine ödül veriyordum, o da ödül alıyordu. Bizim işimiz bu..." dedi.

"Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" filmiyle festivallerde ödül alan Ahmet Uluçay, rahatsızlığı nedeniyle törene katılmazken, Yönetmen Atalay Taşdiken, sinemanın da "üstün hizmet" sayılmasından duygulandığını vurguladı. "Kaynanalar" dizisini yazan ve rol alan Sanatçı Alptekin Akmansoy ise 75. sanat yılını kutlarken Meclisten ödüle layık görülmesinin anlamlı olduğunu söyledi. 

Almanya'da yaşayan doktor Yaşar Bilgin ve Bochum Üniversitesi Öğretim Üyesi ortopedik engelli Prof. Dr. Onur Güntürkün de ödülünü Toptan'dan aldı. Güntürkün, ödülünün kendisine değil, bilime verildiğini kaydederek, bilim ile uğraşmanın kutsal olduğunu vurguladı.

Yazar Nevzat Kösoğlu, "Bu ödüle layık mıyım bilmiyorum, ama TBMM veriyorsa demek ki öyledir" derken, Yazar Rasim Özdenören ise ödül alacağını aklına getirmediğini ifade ederek, "Biz okul yaptıramadık ama 50 yıllık yaşamımda okullarda okutulacak kitaplar yazdım" dedi.