Tek aday Kılıçdaroğlu

CHP'nin 35. Olağan Kurultayı 30 bin davetli, bin 275 delegenin katılımıyla başladı. Balbay'ın aday olmak için gerekli delege sayısına ulaşamaması ve başka aday olmaması nedeniyle Kılıçdaroğlu, genel başkanlığın tek adayı oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP'nin 35. Olağan Kurultay için Ankara Spor Salonu'na davetliler salonu doldurdu.

Kurultayın düzenlendiği salonda yoğun güvenlik önlemleri alındı. Salona, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun posterleri asıldı.

Kurultaya toplamda 30 bin davetli ile bin 275 kurultay delegesi katıldı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, kurultayın açılışında bir konuşma gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında şunları söyledi;

'Türkiye'yi aydınlığa çıkarırız'

Bizim görevimiz bu ülkeye özgürlüğü getirmektir, bizim görevimiz kardeşliği getirmektir, bizim görevimiz birinci sınıf demokrasiyi getirmektir. Toplumda karamsar hava varsa, o yönetimden kaynaklanıyor. Birlik olursak emin olun Türkiye’yi aydınlığa çıkarırız. 

'Terör insanlık suçudur'

- Vatandaşlar benim can güvenliğim var mı diye düşünüyor. Biz CHP’liler olarak olarak, terör nereden gelirse, nasıl gelirse gelirse gelsin, hangi amaçla olursa olsun karşıyız. Nokta. Terör bir insanlık suçudur, teröristler affedilmemelidir. 78 milyon insanımın vicdanına sesleniyorum. Köyler, şehirler silah deposu haline gelirken iktidarda kim vardı? Bu işin sorumlusu bu ülkeyi yönetenler.

20160116_2_13828718_4606779.jpg

Seçim barajı

- Gelin yüzde 10 seçim barajını kaldıralım. Bu ülkenin aydınları düşüncelerini açıkladılar diye mahkeme çıkarılıyor. İçeriğine katılmayabilirsin, desteklemeyebilirsin. İnsanlar düşüncelerini özgürce dile getirebilmelidir. Devletin ekmeğini yiyip, aile boyu devletin imkanını kullanıp devleti soyarken acaba neyi düşünüyorlardı. Oturduğun yer devleti soyma makamı değildir. Bu kara leke senin anlındadır ve hiç silinmeyecektir. Bu düzeni biz mübarek ellerimizle değiştireceğiz. Kuruşun hesabını vermiyorlar. Nereden buldun bu serveti, bunun hesabını sormak durumundayız.  Yurtdışı seçim çevresi getirilmelidir. Biz bunu savunuyoruz. 

İlk dört madde

- Anayasanın ilk maddesi... Bu maddeler Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş maddeleridir. Bizim kırmızı çizgimizdir. Kalkmışsın ‘Ben değiştireceğim’ diyorsun, değiştiremezsin. 

kilicdaroglu-002.jpg

Partililer Kılıçdaroğlu'nu salona girişinde ayağa kalkarak alkışlar ve sloganlarla karşıladı. Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu da partililere alkışla karşılık verdi ve salon içinde tur attı. 

balbay.jpg

Balbay aday olamadı

CHP’nin 1200 delegesi bulunuyor ve genel başkan adayı olabilmek için en az 120 imza gerekiyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday olarak çıkan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın 120 imzayı bulamadığı belirtildi. Kurutay 2 gün sürecek.

Balbay, "92 imzaya ulaştık, mevcut durumda aday olamıyorum" dedi.  

Elçi'nin mesajına büyük alkış

Bir süre önce silahlı saldırıda öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'nin kurultaya gönderdiği mesaj, büyük alkış aldı. Elçi gönderdiği mesajda, "Yaşamın en zor anında acımı paylaştığınız için teşekkür ederim. Gelecek günlere inancınızı yitirmeden çalışmalarınızda başarılar dilerim" dedi.   

Tek aday Kılıçdaroğlu

Balbay'ın yeterli imzayı toplayamaması sonrası kurultayda genel başkanlığın tek adayı Kılıçdaroğlu oldu.

Muharrem İnce'ye teklif

Kılıçdaroğlu, kurultay öncesi Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile görüştü.

Dün akşam saatlerinde yapıldığı öğrenilen görüşme, Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine gerçekleşti.               

Yaklaşık yarım saat süren görüşmede, Kılıçdaroğlu'nun İnce'ye Parti Meclisi üyeliği teklif ettiği,İncenin ise bu teklifi kabul etmediği bildirildi.

İnce'ye yalanlama geldi

CHP Genel Merkez yönetiminden, “İnce’ye PM üyeliği önerildi” haberlerinin doğru olmadığı açıklaması geldi. Genel merkez kaynakları, “Görüşme talebi de sayın Genel Başkan'dan değil İnce’den geldi. Görüşmede kendisine PM üyeliği yapılması da sözkonusu değildir” dediler.

AK Parti heyeti salonu terk etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ başkanlığındaki parti heyeti, Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle kurultay salonunu terk etti.