Tekel işçilerine destek sürüyor

TÜRK-İŞ, DİSK ve KESK üyeleri, Taksim'de oturma eylemi yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TÜRK-İŞ, DİSK ve KESK üyeleri, Tekel işçilerine destek vermek amacıyla Taksim'de oturma eylemi yaptı.

Sendika üyelerinin yanı sıra TKP, Öğrenci Kollektifi, Halkevleri, Sosyalist Parti,Sosyalist Dayanışma Partisi, EMEP, Sine-Sen üyeleri de Tekel işçilerine destek vermek amacıyla Taksim'deki tramvay durağı önünde toplantı.

Taşıdıkları pankartlar ve attıkları sloganlarla Tekel işçilerine destek veren grup üyeleri halay çekti. Bazı işçiler oturma eylemine çocuklarıyla katıldı. Sendikalı bir grup işçinin, içi kanı simgeleyen kırmızı boyayla dolu serumları, kollarına bağladıkları görüldü.

Daha sonra oturma eyleminin başladığının duyurulması üzerine eyleme katılan tüm gruplar tramvay durağı önündeki alanda oturarak, protestolarını sürdürdü.

Konuşmaların ardından gruplar bir süre daha oturma eylemini sürdürdükten sonra dağıldı.

Artvin'de de merkez Atapark önünde, DİSK, KESK, Türk-İş, Halkevleri, Genç-Sen, Öğrenci Kolektifleri, 78'liler, CHP ve ÖDP tarafından TEKEL işçilerine destek amacıyla basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasına katılanlardan bir grup, açıklamanın yapıldığı alanın yakınındaki AK Parti İl Başkanlığından kendilerine sözlü sataşmada bulunulduğu iddiasıyla İl Başkanlığı binasına saldırdı.

AK Parti İl Başkanlığının giriş kapısının camının kırıldığı olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

İşçilerin eylemine destek veren iller

Edirne'de, Türk-İş, DİSK, Kamu-Sen ve KESK'e üye yaklaşık 50 kişilik grup, PTT Edirne Başmüdürlüğü önünde toplandı. Grup, bir süre slogan attı.

Türk-İş 6. Bölge Temsilciliği ve KESK Samsun Şubeler Platformu ve bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, Gazi Caddesi'ndeki Konak Sineması önünde toplandı.

Faikbey Caddesi'nde bir araya gelen KESK, Türk-İş, Kamu-Sen, DİSK Genel-İş Sendikası üyesi bir grup, basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Eğitim-Sen Kars Şube Başkanı Ahmet Adıgüzel, yoksul halkın alın teriyle kazanılmış değerlerinin, özelleştirme adı altında yağmalandığı öne sürdü. Sendika üyeleri, basın açıklamasının ardından 10 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdikten sonra dağıldı.

İstasyon Meydanı'ndaki Sulu Park önünde toplanan KESK Aydın Şubeler Platformu üyesi bir grup, yağmur nedeniyle yerlerin ıslak olması yüzünden çömelerek eylem yaptılar. KESK Aydın Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Orhan Aygün, TEKEL işçilerine destek için toplandıklarını belirtti. Bir süre eylemlerine devam eden grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Sur ilçesi Dağkapı Meydanı'nda bir araya gelen çeşitli sendikalara üye bir grup, TEKEL işçilerinin eylemine destek olmak amacıyla oturma eylemi gerçekleştirdi.

Sivas'ta, KESK üyesi bir grup, oturma eylemi yaptı. TEKEL işçilerine destek vermek amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup adına açıklama yapan KESK Sivas Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Önder Doğan, TEKEL işçilerinin mücadelelerinin, kendi mücadeleleri olduğunu göstermek üzere bir kez daha meydanlarda olduklarını belirtti.

Tekirdağ'da, KESK'e bağlı sendikalar ve bazı sivil toplum örgütlerinin üyeleri, basın açıklaması yaptı. KESK Tekirdağ Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Eğitim-Sen Şube Başkanı Behçet Atlı, Tuğlalı Park'ta yaptığı açıklamada , TEKEL işçilerinin direnişlerine destek verdiklerini belirtti. Slogan atan yaklaşık 40 kişilik grup, açıklamanın ardından dağıldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir