Tekirdağ ve Sivas'taki okullarda süt dağıtımına başlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
 
TEKİRDAĞ - Tekirdağ'daki okullarda süt dağıtımına başlandı.
Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü ''Okul Sütü Programı'', Tekirdağ'da Atatürk İlkokulu'nda başladı.
Süt dağıtımına katılan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, öğrencilere sütün önemine ilişkin bilgi verdi.
 
''Galatasaray - Schalke 04 maçı''
 
Yerlikaya, süt dağıtımı sırasında öğrencilerden bu akşam Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanacak Galatasaray - Schalke 04 Şampiyonlar Ligi 2. Tur maçının sonucu hakkında tahminde bulunmalarını istedi.
Sütlerini içen öğrenciler de Galatasaray'ın maçı kazanacağını ifade etti.
Türk takımlarını Avrupa'da başarılı olacağına inandığını söyleyen Yerlikaya, ''Fenerbahçe de Galatasaray da bizim takımımız. Avrupa'da başarılı olmalarını isteriz'' diye konuştu.
 
Sivas'taki dağıtım
 
Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü ''Okul Sütü Programı'' kapsamında Sivas'taki okullarda süt dağıtımı başladı.
Gazi Osman Paşa İlkokulu'nda düzenlenen programda, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Aslan ve Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, öğrencilere süt dağıttı. Akpınar, Aslan ve Sağlam, öğrencilere örnek olmak amacıyla süt içti.
Akpınar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, il genelinde ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine haftada 3 gün süt dağıtılacağını söyledi. Dağıtımdan önce tüm velilerden izin istendiğini belirten Akpınar, bu yıl dağıtım sonrası herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını ifade ederek, ''Çocukların dengeli ve iyi beslenmesine katkıda bulunmak için böyle bir proje uygulanıyor'' dedi.
İhsan Aslan ise dağıtılan sütlerin tam yağlı ve sağlıklı olduğunu aktardı. Projenin, çocukların sağlıklı gelişmesi için uygulanan bir çalışma olduğunu vurgulayan Aslan, ''Bir çocuğun günlük süt ihtiyacı iki bardaktır, biz bir bardağını karşılamış oluyoruz'' diye konuştu.
Dr. Levent Sağlam da sütün faydalarından bahsederek, ''Süt, çocuklarımızın zihinsel ve fiziksel gelişiminde çok önemli bir protein kaynağıdır. Bu nedenle, çocukluk çağında böyle bir uygulamayla önemli bir adım atılmış durumda. Bu yıl daha dikkatli davranıyoruz, çocuklarımız kesinlikle bozuk süte maruz kalmayacak. İnşallah çocuklarımız sağlıklı bir şekilde sütlerini içecekler ve gelişimleri için gerekli olan adımlardan birini atmış olacaklar'' ifadelerini kullandı.