Teklif etme veresiye, dost kalalım ölesiye

Bakan Bağış, "AB'ye diyoruz ki, 'Teklif etme veresiye, dost kalalım ölesiye.' AB sürecinde herkes hangi yoldan geçtiyse biz de oradan geçmek istiyoruz" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
 

ANKARA - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Rixos Otel'de düzenlenen "Avrupa Birliği (AB) Sürecinin Türk Esnaf ve Sanatkarlarına Etkileri" konulu panelin açılışında yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkarların Türkiye'nin bel kemiği olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği sürecinin Türkiye'nin demokratikleşmesi, şeffaflaşması ve kalkınması açısından çok önemli olduğuna işaret eden Bağış, "Esnaflar her gün sabah kepengini açarken, akşam tezgahını toplarken bunu aklında tutmalı" dedi.  Bağış, şöyle devam etti:

"Avrupa Birliği içerisinde Türkiye'ye arıza çıkarmayı maharet zannedenlerin de başına gelenleri görüyoruz. Teker teker kendi seçmenleri onları balık tutmaya gönderiyor. Geride kalan halen bir iki tane çarpık zihniyetli varsa, onlara da esnafın diliyle seslenmek istiyorum. 'Satılan mal geri alınmaz arkadaş. Türkiye'yi 1959'dan bu yana Avrupa Birliği'nin bütün kurumlarında bütün koridorlarında bütün aşamalarından geçirmişsiniz, bu saatten sonra Türkiye'nin Avrupalılığını tartışmak haddiniz değil' diyorum.

Avrupa Birliği'ne biz diyoruz ki, 'Teklif etme veresiye, dost kalalım ölesiye.' Herkes hangi yoldan geçtiyse, Avrupa Birliği sürecinde hangi aşamalardan geçtiyse biz de oradan geçmek istiyoruz." 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir