Teknopark'ta imzalar Cuma günü atılıyor

İstanbul Anadolu Yakası Kurtköy bölgesinde kurulacak olan Teknopark'ta binin üzerinde şirketin faaliyet göstermesi bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve İstanbul Ticaret Odası (İTO), sanayiye yönelik olarak bölgenin en büyük Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ni (Teknopark İstanbul) kurmak için çok önemli bir adım atacak.

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, ortaklık sözleşmesi Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün himayelerinde; Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş ve diğer yetkililer arasında cuma günü İstanbul'da imzalanacak.

Teknopark için seçilen bölge, SSM tarafından yürütülmekte olan İleri Teknoloji Endüstri Parkı ve Havaalanı Projesi (İTEP) kapsamında olup, İstanbul Anadolu Yakasında Kurtköy bölgesinde Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı bitişiğinde yer alıyor.

Yaklaşık 250 hektarlık bir alanda kurulmakta olan Teknopark İstanbul, Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı ve İTEP sahasının barındırdığı kolaylıkları ile oldukça önemli bir gelişme potansiyeline sahip.

Konumu itibariyle kara ve deniz ulaşımı imkânlarına erişim için elverişli konumda bulunan Teknopark'ta önümüzdeki süreçte, bin üzerinde şirket ve 20 binin üzerinde nitelikli AR-GE personelinin faaliyet göstermesi öngörülüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir